HEP-Toplinarstvo završava sezonu grijanja

20.05.2019.

14:55

Autor: M.Š./HRT

default error photo
HEP-Toplinarstvo od ponedjeljka, 20. svibnja započinje s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.
HEP-Toplinarstvo od ponedjeljka, 20. svibnja započinje s obustavom isporuke toplinske energije za grijanje u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. 

- S obzirom na veliki broj podstanica spojenih na toplinske sustave, za obustavu grijanja u svim zgradama potrebno je tri do četiri dana, navodi se u priopćenju.

Iz HEP-Toplinarstva ujedno najavljuju da će u razdoblju izvan ogrjevne sezone, a s ciljem povećanja sigurnosti i kvalitete isporuke toplinske energije, provesti revitalizaciju približno 5 kilometara postojeće distribucijske toplinske trase te izgradnju 2,8 kilometara nove trase.

- Sezona grijanja 2018./2019. protekla je uspješno. Isporuka toplinske energije za približno 126 tisuća krajnjih kupaca odvijala se kontinurano, bez većih prekida. HEP-Toplinarstvo će tijekom ljeta provesti radove revitalizacije i izgradnje dijela vrelovodne, toplovodne i parovodne trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješten, ističe direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec

Ujedno je pozvao krajnje kupce da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav grijanja mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone. 

Radovi na unutarnjim instalacijama grijanja smiju se izvoditi tek nakon što radnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade isprazne pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!