Novosti Sport Događanja

Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada

23.05.2019. / Romana Šimek

Drugo školsko natjecanje Buđenje održalo se od 13. do 15. svibnja 2019. godine u Umjetničkoj školi Franje Lučića. Natjecanje se održavalo u 7 disciplina –  Gudači (violina, violončelo, kontrabas), Gitara i tambura, Puhači (truba, flauta, rog, saksofon, oboa, klarinet), Pjevači, Harmonika, Solfeggio i Komorni sastavi.

Natjecatelji su za svoje izvedbe ocjenjivani od komisija, i rangirani u  1., 2., 3. nagradu te priznanja.

-Ovogodišnje natjecanje je na moju veliku radost, brojalo čak 206 natjecatelja, što je impozantna brojka!! Dodijeljene su 82 prve nagrade, 49 drugih, 24 treće i 32 priznanja!- kaže prof. Iva Šorša.

-Posebnost našeg natjecanja je da svake godine imamo skladanu zadanu kompoziciju upravo za naše natjecanje. Prošle godine je to bio Boogie, a ove Cimmeria, obje skladane od strane Marina Rabadana. Ovogodišnja kompozicija je toliko posebna i pozitivno dočekana, da je izvođena i u Koncertnoj dvorani Lisinski od Zagrebačke filharmonije. Na kraju natjecanja, kompozitor koji je ujedno i stalni član svih naših komisija, odabire najbolje izvedbe u svim kategorijama, i ti natjecatelji osvajaju posebnu nagradu za najbolje izvedbe zadane kompozicije- dodaje.

Ove godine nagrađeni su:

  1. kategorija Gita Kozina  - violončelo, profesorica Terezija Krčelić Rabadan, 2. kategorija Niko Grgurev-saksofon,  profesor Marko Malivuk Jovanović, 3.kategorija Stefan Gjorgiev- truba, profesor Tomislav Špoljar, 4.kategorija Lora Likan Kelentrić- flauta, profesorica Antonija Jurin , te 5. najbolja pjevačka izvedba Marija Vujević, profesorica Zrinka Posavec.

Po završetku natjecanja, svi prvo-prvo nagrađeni natjecatelji iz svih disciplina i kategorija, nastupaju u dvorani Galženica i natječu se za Grand prix- glavnu nagradu cijeloga natjecanja, i bira se najbolji od najboljih. To je ujedno i najposječeniji koncert tijekom cijele koncertne godine naše škole, a svakako i najkvalitetniji zbog izvedbi koje su vrhunske i odabrane od naših stručnih komisija. Ove godine Grand prix je bio 21. svibnja, te su posjetitelji i komisja mogli poslušati zaista kvalitetne i divne izvedbe naših najuspješnijih natjecatelja, a to su redom

  1. Kvartet ˝Glissando˝

(Jakob Stančić, violina, 3.sr. Nika Kozina, violina, 5.o., Josip Veselić, viola,4.sr. i      Julijana Matković, violončelo, 4.sr. )

  *A.Piazzolla: Oblivion

Nastavnik: Zinka Holy Marijan, prof.

  1. Niki Galeković , 2.o., gitara

  P.Nuttall: On The Prairie   

  Nastavnik: Krunoslava Krpan, prof.

  1. Lora Likan Kelentrić, 4.sr., flauta

* A. Piazzolla: Tango etida, br.3

  Nastavnik: Antonija Jurin, prof.

  1. Nika Kozina, 5.o., violina

  E.Severn: Polish Dance

Nastavnik: Zinka Holy Marijan, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša, prof.

  1. Marija Vujević, 1.sr., pjevanje
  2. A. Mozart: Vio che sapete, arija Cherubina iz opere Figarov pir

Nastavnik: Zrinka Posavec prof.

Klavirska suradnja: Krešimir Starčević, prof.

6.Tibor Rajtarić, 4.o.,truba

   W.A.Mozart: Koncert No.2 in Es KV 417

                 IIIst. Rondo-Allegro

Nastavnik: Tomislav Špoljar, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša, prof.

  1. Gita Kozina, 1.o., violončelo
  2. Baklanova: Mazurka

Nastavnik: Terezija Krčelić Rabadan, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša, prof.

  1. Karlo Karas, 4.o., tambura
  2. Schubert: Glazbeni trenutak br. 3

Nastavnik: Matija Moslavac, prof.

Klavirska suradnja: Matija Moslavac, prof.

  1. Karla Brcković,  1.o., flauta
  2. Schumann: Melodie

Nastavnik: Ivančica Ivko, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša, prof.

  1. Jan Váňa, 2.o., harmonika
  2. Derbenko: Praščići i sivi vuk

Nastavnik: Igor Jugec, prof.

  1. Jakob Stančić, 3.sr., violina

  P.de Sarasate: Zigeunerweisen, op.20

Nastavnik: Zinka Holy Marijan, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša, prof.

  1. Marko Štuban, 1.pr., pjevanje
  2. Monteverdi: Lasciatemi morire

Nastavnik: Adrijana Pintar Madić, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša, prof.

  1. Trio FLAUTA

( Petra Vujnović, 5.o., Gabrijela Lovrić, 5.o. i Leda Krvavica, 5. o. )

     L.von Call: Trio u e-molu

Nastavnik: Antonija Jurin, prof.

  1. Lea Butina, 4.o., violončelo
  2. Rabadan: Cimmeria

Nastavnik: Terezija Krčelić Rabadan, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša, prof.

  1. Stefan Gjorgiev, 2.o., truba

  J.B.Arban: Varijacije na temu

              „Karneval u Veneciji“

Nastavnik: Tomislav Špoljar, prof.

Klavirska suradnja: Iva Šorša,prof.

Uz glasanje svih članova komisije – njih čak 17, odlučen je po najvećem broju bodova apsolutni pobjednik našeg natjecanja, a to je ove godine STEFAN GJORGIEV!

-Želja mi je bila uključiti i publiku i dati da svojim glasovima oni odluče tko je po njima najbolji, tako da je po broju glasova publike, nagradu dobio opet naš mladi i talentirani trubač STEFAN GJORGIEV!

Uz navedene nagrade, treba nadodati da je Stefan osvojio i zlato u disciplini solfeggio- Laureat ( maksimalan broj bodova), zlato u svojoj kategoriji kod puhača ( prva -prva nagrada) i posebnu nagradu za najbolju izvedbu zadane kompozicije u III. kategoriji.  Od srca čestitam Stefanu, te njegovom profesoru Tomislavu Špoljaru i profesorici solfeggia Paulini Kelavi Vidović.

Još jednu nagradu moramo istaknuti, a to je naša Mirjam Moguš, koja je u svojoj kategoriji solffegia također osvojila Laureat!! Čestitam Mirjam, te njenoj profesorici Ani Šedlbauer.

Natjecanje je prošlo u prekrasnom ozračju. Vidjeti djecu koja su sretna, koja uživaju u glazbi, bodre jedni druge, složni su,te na kraju za svoj trud dobiju diplome, medalje i pehare koji su uspomena za cijeli njihov život- to je meni najveći uspjeh i potvrda da sam uspjela u namjeri da napravim motivacijsko natjecanje za sve naše učenike koji žele pokazati što znaju!!  Zahvaljujem svim našim natjecateljima, njihovim profesorima, klavirskim suradnicima, ravnatelju na podršci, publici koja nas je bodrila, Marinu Rabadanu na kompozicijama koje za nas prekrasno sklada, i nadam se da se iduće godine družimo u još većem broju, i da će naše Buđenje trajati još dugi niz godina!- zaključno dodaje prof. Iva Šorša.

foto: Umjetnička škola Franjo Lučić

Galerija slika

Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada Na natjecanju 'Buđenje' 206 natjecatelja i 155 osvojenih nagrada

Podijeli