Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Na inicijativu Hrvatske zajednice županija danas je u Šibeniku održana edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici.

 „Politička participacija žena jedan od zacrtanih ciljeva djelovanja Europske unije, kao i naše, nacionalne razine. Govoreći o razinama, moram istaknuti da prave promjene možemo uvesti prvenstveno djelovanjem odozdo prema gore. Svjesni te činjenice, prije gotovo tri godine u Hrvatskoj zajednici županija pokrenuli smo inicijativu za osnaživanje i okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici“, rekao je Goran Pauk predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Edukacije o uspješnom vođenju timova i postavljanju ciljeva, koje je vodio Sandro Kraljević, nazočile su zamjenice župana: Nadica Žužak (Zagrebačka županija), Jasna Petek (Krapinsko-zagorska županija), Marina Medarić (Primorsko-goranska županija), Vesna Hajsan Dolinar (Karlovačka županija), Giuseppina Rajko (Istarska županija), Darija Puljić (Šibensko-kninska županija) te potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić.

Predstavljena je i inicijativa udruge „Nismo same“ pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama“, namijenjena ženama oboljelim od malignih bolesti kojima je potreban prijevoz na kemoterapije.