NEPAŽLJIVA VOŽNJA

Vozač koji je djevojčicu pregazio u Blatu pušten da se brani sa slobode

25.05.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici, na ispitivanje u dežurne prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici doveden je David K. (33), muškarac koji je svojom nepažljivom vožnjom u zagrebačkom Blatu prije dva dana ugasio život sedmogodišnje djevojčice

Premda je tužiteljstvo za njega tražilo pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela obrazlažući to teškim okolnostima počinjenja, sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici gdje je zatim doveden, odbio je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora pa je David K. pušten da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode uz mjere opreza - javljanje jednom mjesečno u policijsku postaju te mu je oduzeta i vozačka dozvola.

Njegov odvjetnik Rafael Krešić s kojim se odvezao iz zgrade suda, potvrdio je da je njegov branjenik pušten na slobodu.

Jutarnji list neslužbeno je doznao da, premda je policija objavila kako je David K. u urinu nakon nesreće imao 0,34 g/kg alkohola, vađenjem krvi nije utvrđen nikakav alkohol, odnosno koncentracija je bila 0,0 promila pa su odvjetnika Krešića zamolili da nam i to pojasni.

'To znači da se radi o alkoholu koji već napušta tijelo kroz urin, a nema ga u krvi. Iz toga proizlazi da u trenutku nesreće uopće nije imao alkohola u krvi', kazao je Krešić.