BistRANka okupila osamdesetak trkača

Osamdesetak trkača istrčalo je BistRANku, atletsku utrku na 5000 metara u organizaciji Bistranske udruge mladih. Organizirana je četvrtu godinu zaredom.

„Kada smo je pokrenuli trčanje je bio rastući sport, sve popularniji. Ovom utrkom, prije svega, promoviramo zdrav način života. Imamo prekrasno podneblje, podno Sljemena, u kojemu smo osmislili rutu od pet kilometara, a želja nam je da u budućnosti imamo i dužu utrku“, rekao je Vedran Batrla, predsjednik Bistranske udruge mladih.

Županija je bila supokrovitelj utrke, a trkače je u njezino ime pozdravio predsjednik Skupštine Damir Mikuljan.

„Ovo je promocija zdravlja, sporta i mladih. Mladi kroz ovu utrku okupljaju sve poklonike zdravog života, stoga ona ima značaj ne samo za općinu Bistra, nego i Zagrebačku županiju“, rekao je Mikuljan.

S trkačima se družio i Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjega državnog ureda za šport, te izaslanik predsjednika Vlade RH.

„Znamo koliko je Hrvatska ponosna na vrhunske sportaše, ali isto tako moramo istaknuti da se Hrvatska, sukladno analizi koju smo radili za Nacionalni program sporta, nalazi na dnu Europske unije po tjelesnoj aktivnosti opće populacije. Znamo koliko je to loše za zdravlje i koliko je bitno promicati tjelesnu aktivnost, i kroz školu i kroz ovakve manifestacije“, rekao je Šamija.