Vijesti

2019 / Otvorena konferencija Dani kriznog upravljanja

Otvorena konferencija Dani kriznog upravljanja

27.05.2019

Oko stotinu i pedeset studenata, vatrogasaca, djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, članova HGSS-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ sudjeluju u zajedničkim aktivnostima u sklopu 12. međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica.
Naime, u Amadria Parku Šibenik u petak je podignuto veliko šatorsko naselje u kojemu su smješteni studenti Veleučilišta Velika Gorica, Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Sveučilišta Sveti Kliment Ohridski Bitola (Sjeverna Makedonija) te studenti iz nekoliko europskih zemalja.
Na programu nastave i vježbi u sklopu međunarodne konferencije naglasak je na onečišćenju mora i zaštiti okoliša kao i na korištenju osobne zaštitne opreme i postupaka prilikom otklanjanja onečišćenja mora i obale. U sklopu višednevne konferencije u tijeku je vrlo zanimljiv okrugli stol pod nazivom „Provedba evakuacije kao posljedice velikih šumskih požara“, koji moderira pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut. Na okruglom stolu sudjeluju još i predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo turizma, kao i predstavnici HVZ-a, HGSS-a, Hrvatskog Crvenog križa, ravnateljica Hrvatskog zavod za hitnu medicinu Maja Grba Bujević kao i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i mnogi drugi.

Službeni dio konferencije jučer je otvorio izaslanik Predsjednice Republike Robert Mikac, član Vijeća za domovinsku sigurnost. Na otvorenju je bio i izaslanik  ministra unutarnjih poslova Damir Trut, župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk, zamjenici gradonačelnika Šibenika i Velike Gorice Danijel Mileta i Ervin Kolarec te brojni drugi uzvanici.

Nakon svoga uvodnog pozdrava dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth dodijelio je plakete sa zahvalama našim suradnim ustanovama te partnerima konferencije Ministarstvu unutarnjih poslova i Gradu Velikoj Gorici.

U radnom dijelu održana su dva pozvana predavanja.

Izvrsne teme odabrali su dr. sc. Filip Dragović: Schengen i EU – policijska suradnja i gost iz Bosne i Hercegovine doc. dr. Armin Kržalić: Migracije u javnom diskursu. Uvodnim panelom predsjedavao je predsjednik  Znanstvenog odbora konferencije dr. sc. Siniša Tatalović.

Oba predavanja izazvala su zanimljivu diskusiju.

Večera za studente i uzvanike organizirana je u šatorskom naselju.

Pokroviteljstvo nad Konferencijom: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Partneri: MUP – Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatska zajednica županija, Šibensko-kninska županija, Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica, Grad Šibenik

Sponzori konferencije: Euroherc osiguranje, Luveti, Digitalni signali i mreže, Graditelj Zaprešić i Apis IT.

Hvala  svima.

Skip to content