BIZARAN SUDSKI PROCES

PREVARANTI OTELI I OPIJALI UMIROVLJENIKA DOK IM NIJE PREPISAO IMOVINU Kad ih je uhvatila policija, 'kupac' podignuo tužbu, tvrdi da je ON prevaren?!

 ZADARSKI.HR

Jedan od članova peteročlane skupine uhićene u svibnju zbog sumnji da su organizirano varali starije osobe, te im otimali imovinu, D. B. (33) iz Karlovca, pokrenuo je sudski postupak u kojem traži stan umirovljenika (72) iz Zadra, koji je u ovom slučaju, prema navodima policije, upravo bio jedna od žrtava njihove prijevare, piše Slobodna Dalmacija.

Iako ga je policija uhitila kao dio skupine koja je otela i opijala zadarskog umirovljenika, te ga ostavila bez zemljišta i stana u Zadru, B. navodi da nije 72-godišnjak već on - žrtva prijevare. A s njim i uhvaćeni Milan Udorović koji mu je prodao umirovljenikov stan.

Nakon što je izišao iz pritvora, gdje je završio zajedno sa bratom F. K. B. (28), D. Š. (29), Milanom Udorovićem (41) iz Velike Gorice, te njegovom suprugom Đurđom Udorović (32) iz Gospića, B. je na Općinskom sudu u Zadru pokrenuo postupak za utvrđivanje vlasništva nad više od 70 četvornih metara stana zadarskog umirovljenika.

- On je zapravo žrtva u ovom slučaju. Stan je uredno platio i uknjižio se. Vlasnika stana nikada nije upoznao niti vidio. Njemu je stan prodala treća osoba i situacija je pravno čista. U ovom postupku tražimo posjedovnu zaštitu, što je u svojoj naravi žuran postupak. Točno je da se vodi kazneni predmet, ali u njemu je tuženik samo svjedok – rekao je B.-ov odvjetnik John Matek u četvrtak u sudnici Općinskog suda u Zadru, gdje je održano pripremno ročište u ovom predmetu.

Matek je reagirao na prethodni zahtjev odvjetnice 72-godišnjaka Mirte Gluščević, koja je odmah osporila tužbeni zahtjev te zatražila prekid postupka do pravomoćnog okončanja parničnog postupka, koji je pokrenuo zadarski umirovljenik radi utvrđenja ništetnosti kupoprodajnih ugovora.

- Protiv tužitelja i trećih osoba pred Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru vodi se postupak radi podizanja optužnice, pa se moli sud da pribavi navedene podatke. Ističe se i da je u istom postupku provedeno i psihijatrijsko vještačenje oštećenog. Ako sud ne odgovori, predlaže se saslušanje svjedokinje, kćeri oštećenog – rekla je Glušćević, na što je Matek odvratio da za to nema razloga, te da svjedokinja nema saznanja o predmetu ovog spora.

Bizarnu situaciju prekinula je sutkinja Ivana Čačić Brčić koja je donijela odluku o prekidu postupka dok ne izvrši uvid u kazneni spis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:51