Novosti Sport Događanja

Čabraja među odabranima za nastup na Euru!

07.06.2019. / Damir Žbulj

Mlada U-21 hrvatska nogometna reprezentacija iz Velike Gorice je krenula na pripreme za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Italiji i San Marinu između 16. i 30. lipnja.

'Mali' Vatreni na europsku se smotru vraćaju po prvi put nakon 15 godina, imat će mogućnost izboriti prvi plasman hrvatske nogometne reprezentacije na Olimpijske igre, a među putnicima je i nogometaš Gorice, lijevi bočni Marijan Čabraja.

Izbornik Nenad Gračan objavio je konačni popis 23 igrača na koje računa u borbi za što bolji plasman na europskoj smotri.

PREDVODE VLAŠIĆ, HALILOVIĆ, BREKALO...

Uz Čabraju, tu su još braniči Borna Sosa, Filip Benković, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković i Branimir Kalaica. Vezni igrači su Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer i Kristijan Bistrović, napadači Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić i Sandro Kulenović, dok su vratari Josip Posavec, Ivo Grbić i Adrian Šemper.

Branič Petar Mamić reprezentaciji se nije pridružio zbog ozljede, dok Duje Ćaleta-Car neće putovati u Italiju i San Marino jer mu njegov Marseille nije dopustio odlazak na Euro, kako bi od početka priprema bio u klubu.

"Ključ uspjeha ove momčadi ne leži niti u jednom pojedincu, već u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovom snažnom osjećaju zajedništva. Najvažnije mi je da u Italiju putujemo samo s igračima koji su u potpunosti posvećeni našem nastupu na Europskom prvenstvu. Znam da svih 23 igrača na ovom popisu ima ogromnu želju otići na Euro i napraviti pravi rezultat", poručio je izbornik Gračan, prenosi hns-cff.hr.

Protivnici Hrvatske u skupini su im vršnjaci iz Engleske, Rumunjske i Francuske.

Gračanovi izabranici trenutno se pripremaju u Medulinu, a 12. lipnja od 18.30 sati odigrat će u Puli pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Danske. Ulaz na stadion Aldo Drosina je besplatan. 

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

 

Galerija slika

Čabraja među odabranima za nastup na Euru!

Podijeli