Home Izdvojeno KAZALIŠTE NA OTVORENOM “Opsceni” Rondo zaigrao u Gorici

KAZALIŠTE NA OTVORENOM “Opsceni” Rondo zaigrao u Gorici

Do kraja Goričkih večeri pred nama su još dvije komedije, a prva je na rasporedu večeras

PODIJELITE

Kazališne večeri u atriju šetališta Franje Lučića zaista su pravi pogodak i ugodno večernje osvježenje u ove vruće dane. Publika je ovih dana imale prilike uživati u brojnim predstavama, za najmlađe i one malo i puno starije, a jedna od njih bila je i predstava Rondo, kazališta Knap iz Zagreba.

“Konačno imamo Arthura Schnitzlera na našoj sceni. Predstava je bila svojevremeno i zabranjena zbog teme koja propitkuje seks i seksualnost”, kaže nam Velimir Đaković, voditelj kazališne djelatnosti u POUVG. Naime, prvu izvedbu Schnitzlerovog intrigantnog remek-djela 1921. policija je zabranila zbog opscenosti. U međuvremenu dekadentna slika austrijskog građanstva iz doba fin de sciecla postala je univerzalna slika hipokrizije suvremenog društva. Rondo je istovremeno humoristično, satirično i uznemirujuće seksi djelo, a opet nemilosrdno secira našu intimu i nagone i nastavlja se vrtjeti kroz vrijeme.

Glavne uloge utjelovili su Nikolina Ljuboja i Danijel Radečić, pod redateljskom palicom Ivane Peroš.

A pred nama su do kraja Goričkih večeri još dvije komedije. Prva je na rasporedu večeras, u atriju u 21 sat. To je predstava “Profesore, dajte dva” Umjetničke organizacije tvornice smijeha. Snage su ovdje udružili mladi glumac, ujedno i autor teksta Matko Elezović i režiser Alen Čelić.