Novosti Sport Događanja

Niz goričkih učenika nominirano za Oskar znanja!

11.06.2019. / Petar Brnada

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove će godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja. Riječ je o najvećem priznanju i nagradi za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa. Dodjela Oskara znanja održat će se 27. i 28. lipnja 2019. u Zagrebu.

Među mladim genijalcima našlo se i niz velikogoričkih učenica i učenica koji su u ovoj i protekloj godini ostvarili briljantne rezultate na raznim natjecanjima.

To su s međunarodnih natjecanja Fran Babić iz OŠ Eugena Kumičića koji je osvojio brončanu medalju na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Rusiji, Dora Dijanić iz 8. razreda OŠ Nikola Hribar koja je sudjelovala na Međunarodnom natjecanju RoboCup Austria Open (Rescue Line Secundary) te ujedno bila najbolja na državnoj razini, Luka Cundeković iz 6. razreda OŠ Jurja Habdelića koji je sudjelovao na Međunarodnom natjecanju RoboCup Portugal 2019 (Rescue simulation), Nika Cundeković iz 4. razreda OŠ Jurja Habdelića koja se također nadmetala na natjecanju u Portugalu te Tina Krmoptić i Nika Lučan Grgić iz UŠ Franje Lučića koje su se natjecale u kategorijama Suvremenog plesa.

U kategoriji državnih natjecanja Oskar znanja namijenjen je za osmašicu Paulu Pfeiffer Rimac iz OŠ Eugena Kvaternika za najbolju u državi u natjecanju u hrvatskom jeziku, iz iste škole Mihael Kardum kao najbolji u informatici petih razreda u primjeni algoritama te Fran Babić u istom natjecanju kao najbolji iz sedmih razreda. Leon Brnad iz Gimnazije Velika Gorica najbolji je bio u natjecanju iz povijesti među prvim razredima. Na vjeronaučnoj olimpijadi ekipa Gimnazije u sastavu Ana Marija Bradić, Paula Sremić te Lucija i Marija Medarić bile su najbolje među trećim razredima.

Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 28. lipnja, u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati, kazali su iz Agencije.

Dodali su da će se dan ranije, 27. lipnja, u Hrvatskom glazbenom zavodu u 12 sati Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Foto: Agencija za odgoj i obrazovanje

Podijeli