Novosti Sport Događanja

Jubilarni Alpas Cup Velike Gorice: Cilj je uvijek isti - objediniti mlade ljude

13.06.2019. / Damir Žbulj

Velike vrućine najavile su nam kako je stiglo ono doba godine kad Udarnik u Kurilovcu okupiraju djeca na tradicionalnom Alpas Cupu Velike Gorice.

U subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, od ranih jutarnjih pa sve do večernjih sati na rasporedu je jubilarno deseto izdanje jednog najvećih turnira u ovom dijelu Europe, u ovoj dobnoj kategoriji limača (U-11).

Organizatori su NK Kurilovec i tvrtka Vego Sport, koja je zastupnik sportske opreme Alpas.

"Ovog vikenda održat će se jubilarno deseto izdanje turnira na kojem je do sada nastupalo 450 momčadi iz 16 zemalja svijeta i po tome je prepoznatljiv i jedan je od najboljih turnira u ovom godištu. Zahvaljujem svima na praćenju turnira, svim sponzorima koji su nam pomogli, a naročito velika zahvala ide Velikoj Gorici, gradonačelniku i njegovom zamjeniku, koji stoje iza nas. Bez njih sigurno ovaj turnir ne bi bio na ovako visokoj razini," poručio je predsjednik Kurilovca Dražen Vujnović.

Direktor tvrtke Vego Sport Kristijan Japec je od samog početka jedna od glavnih karika Alpas Cupa.

"Rekli bi Španjolci - La Decima. Desetka. Sad sam malo 'prevrtio' film i shvatio sam koliko sam ostario u tih deset godina i koliko je prošlo od toga kako je cijela priča krenula. Možemo svi zajedno biti ponosni i ovaj turnir je samo pokazatelj koliko u Velikoj Gorici ima poduzetničkog duha. Koliko su svi klubovi u Velikoj Gorici proširili svoje horizonte. Brojke su za jedan veliki respekt i svima se treba zahvaliti koji su dio sebe ugradili u ovaj turnir."

"Ovo je lijepa obljetnica i priznanje, ne samo nama u organizaciji, nego i svima u Velikoj Gorici koji su dali nešto da ovaj turnir dođe do ove razine. Pokazali smo kako cijenimo i poštujemo svoj grad i svoje ljude, djecu koja treniraju u ovim klubovima. Društvena odgovornost je temelj zdravih međuljudskih odnosa i mislim da zajedničko djelovanje Kurilovca i naše tvrtke može biti primjer svima ostalima koji žele poboljšati kvalitetu života u Velikoj Gorici. Nadam se kako ćemo tako nastaviti i dalje, kako će turnir nastaviti ići prema svom cilju, koji je svake godine isti - objediniti mlade ljude, njihove roditelje iz svih dijelova Europe i svijeta, iz raznih kultura, u našoj Velikoj Gorici, koji je po meni grad mojih snova," zaključio je Japec.

Kurilovec je klub s bogatom tradicijom, traje već 71 godinu, ima brojni omladinski pogon, a seniori su ovu trećeligašku sezonu zaključili na sjajnom petom mjestu.

Alpas Cup Velike Gorice najavljen je u novouređenim klupskim prostorijama...

Vlado Stepanić je glavni koordinator turnira: "Ovaj jubilej nas puni jednim ponosom. Otegotna okolnost su bili su nam radovi koje smo ovog 'udarničkog' proljeća vodili na stadionu, zahvaljujući, kome drugome, nego gradu Velikoj Gorici, ali i uz pomoć sponzora, što u radu, materijalu ili financijskim sredstvima. Hvala svima!"

Značajna sredstva uložena su i u sanaciju glavnog i pomoćnih terena. Iskopan je bunar za navodnjavanje igrališta, uređene su električne instalacije...

"Možda je to utjecalo na broj klubova koji ove godine dolaze u Kurilovec i ovaj put smo posegnuli za jednom skromnijom varijantom turnira."

Osim brojnih domaćih ekipa u Veliku Goricu i 11 međunarodnih kluba iz šest zemalja, od kojih je jedan iz daleke Australije.

"Riječ je o našim iseljenicima i baš nam je drago što su imali i želju i potrebu doći u domovinu njihovih predaka."

Obići će 'Australci' i razne znamenitosti Hrvatske, od Muzeja krapinskog pračovjeka pa do Plitvica...

"Jedan od glavnih motiva turnira je zajedništvo, spontano druženje djece. Od Dinama Hajduka do Crvene zvezde i Partizana. Rane iz 90-tih ne mogu se zaboraviti, ali mogu zacijeliti. Svi zajedno možemo graditi ljepši život."

Kontinuirana su ulaganja Grada u SRC Udarnik u proteklih desetak godina...

"Ovo je sportska manifestacija koja je na ponos Velike Gorice. Jedna od najjačih u gradu, ali i šire. Pokazalo se da ovaj turnir ima svoje mjesto na europskoj nogometnoj karti. Nakon što je Gorica ušla u Prvu ligu uspostavljena je toliko očekivana hijerarhija u Turopolju. Imamo trećeligaša, koji ima preko 200 klinaca u svojoj nogometnoj školi i to je temelj i budućnost svih naših nogometnih klubova u Turopolju, kojih imamo 17," naglasio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec pa dodao:

"Prije deset godina smo preuzeli odgovornost u Velikoj Gorici i pokušali smo u tom razdoblju urediti svako nogometno igralište, svaki sportski dom. Povećavali smo sredstva nogometnim klubovima, oslobodili smo ih plaćanja režijskih troškova. Vidljivo je da Velika Gorica ulaže u sport, ali je i vidljivo kako nam se to vraća, kroz činjenicu kako je sve više naših mladih sugrađana aktivno u naših 17 nogometnih klubova. U našem središtu imamo preko dvije i pol tisuće registriranih nogometaša i to je pravo bogatstvo. To je ono čemu težimo, da se što više naših sugrađana bavi sportom. Nogomet je najpopularnije i na to smo stavili težište, pomažemo kako bismo ostvarili i određene rezultate, što se vidi i kroz HNK Goricu, kroz Kurilovec koji je trećeligaš, možemo se pohvaliti da je Lukavec ušao u viši rang, da je Turopoljac iz Kuča ušao u viši rang i to je za naš grad itekako važno."

"Vjerujem kako ćemo i u budućnosti imati ovakvu suradnju, a mogu samo pohvaliti organizatore na ovom turniru, jubilarnom desetom izdanju, a posebno volontere i entuzijaste ovog kluba, koji pridonose u velikom broju. Hvala im na doprinosu i promociji Velike Gorice. Kurilovčani, Velikogoričani, mi Hrvati, pokazali smo se kroz ovih deset godina kao dostojni i pravi domaćini i tako će biti i ovaj put," istaknuo je Kolarec.

Gradonačelnik Dražen Barišić će za nekoliko dana proslaviti svoj jubilej, deset godina na čelu Velike Gorice.

"Deset godina turnira je jako lijepa obljetnica! Alpas Cup je afirmirao Kurilovec, Veliku Goricu pa i Hrvatsku na nogometnoj karti, među mladima i djecom u najpopularnijem sportu na svijetu. Ovaj turnir zaslužuje našu pažnju, ali i čestitke. Drago mi je da je većina ljudi koja je i zamislila ovaj projekt izdržala do danas, nadam se da će tako nastaviti raditi i u budućnosti, a podršku Grada će uvijek imati."

Alpas Cup nije smo sportska manifestacija, nego i značajni gospodarski i društveni događaj za Veliku Goricu. Popunjeni su svi smještajni kapaciteti i turnir doprinosi turističkoj i gospodarskoj slici grada.

Ponovno se očekuje i velik broj gledatelja u subotu i nedjelju na Udarniku, koji će uživati u potezima mladih, talentiranih nada, a među njima sigurno ima i budućih zvijezda turopoljskog, hrvatskog i svjetskog nogometa.

Ponovno će biti zanimljivo vidjeti i klubove iz regije, poput Partizana, Crvene zvezde, ljubljanske Olimpije ili sarajevskog Željezničara...

Ove godine dolaze i jake mlade snage portugalskog Sportinga iz Lisabona, a od domaćih velikana tu su između ostalih i GNK Dinamo i Hajduk te naravno i NK Kurilovec i HNK Gorica.

RASPORED 

Galerija slika

Jubilarni Alpas Cup Velike Gorice: Cilj je uvijek isti - objediniti mlade ljude Jubilarni Alpas Cup Velike Gorice: Cilj je uvijek isti - objediniti mlade ljude Jubilarni Alpas Cup Velike Gorice: Cilj je uvijek isti - objediniti mlade ljude

Podijeli