Home Izdvojeno TREĆA GENERACIJA – Sport je naše umirovljenje.

TREĆA GENERACIJA – Sport je naše umirovljenje.

Velika Gorica je bila domaćin 25. sportskim igrama umirovljenika Zagrebačke županije.

PODIJELITE

Tim povodom na Trgu Franje Tuđmana u Velikoj Gorici okupilo se ni više ni manje nego 155 ekipa iz udruga umirovljenika s područja Zagrebačke županije koji su se natjecali u sedam sportskih disciplina u organizaciji Zajednice umirovljenika Zagrebačke županije.

 

«Htjeli smo barem jednom godišnje skupiti sve naše ljude u druženju i veselju jer su oni to naposljetku i zaslužili svojim doprinosom kroz radne godine»., istaknuo je Josip Jakopač, predsjednik Zajednice umirovljenika Zagrebačke županije.

Sportsko događanje ovakvog kalibra okupilo je 1050 natjecatelja treće generacije koji su odmjeravali snage u potezanju užeta za muške i ženske ekipe, streljaštvu, belotu, kuglanju , šahu za mješovite ekipe i pikadu koji je bio namijenjen za natjecanje ljepšeg spola.

Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske je ovom sportskom događanju prisustvovala kao gost te je ovom prilikom istaknula svoje zadovoljstvo događajem u organizaciji grada Velike Gorice i impozantnim brojem godina održavanja i broja natjecatelja koja je na lokalnoj razini uvijek spremnija na suradnju od one na razini Hrvatske.

«Što mislite o tome da smo na razini Hrvatske imali samo šest sportskih susreta, dok ih je na županijskoj razini bilo preko dvadeset. Mi ćemo se truditi da se ovakvi sportski susreti održavaju svake godine tako da bi se sve pobjedničke ekipe i dalje imale gdje sastajati, a onda možda i na razini Europe predložimo nekakva natjecanja gdje ćemo mi nastaviti odmjeravati svoje snage»., objasnila je Višnja Fortuna.

«Umirovljenici su oni koji su napravili sve ono što mi danas možemo uživati i sada kada bi trebali uživati u plodovima svog rada to se baš tako ne događa te će mi upravo zbog toga dati sve od sebe da za njih napravimo što više možemo»., istaknula je Višnja Fortuna.