Novosti Sport Događanja

Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje

16.06.2019. / Petar Brnada

U sklopu manifestacije Vidovih dana koja se proteklih tjedan dana održavala u Mraclinu, a završava današnjom proslavom Sv. Vida, KUD Dučec održao je još jednu tamburašku večer za pamćenje.

Naime, na pozornici u Društvenom domu nastupilo je sedam tamburaških sekcija, a smjenjivanje su se generacije tamburaša, a kako su rekli domaćini, svaka je sa sobom nosila dah godina i pjesme kojima su nekad, a većina njih i sad,  razveseljavali naše duše i srca.

Uz mraclinske tamburaške sastave, nastupali su i prijatelji i dragi gosti Mraclina – tamburaški sastav Harmonija iz Buševca.

-Poseban dio večeri bio je nastup tamburaškog podmlatka koji je nakon devet mjeseci aktivnog rada, imao prvi javni nastup. Djeca su vrlo točno i uvježbano izvela tri pjesme, a komentari posjetitelja su bili kako se Dučec i Mraclin ne trebaju bojati za budućnost tamburaša- rekli su iz Mraclina.

Po završetku koncerta predsjednik Matija Kos zahvalio se svim sudionicima i voditeljima Dučecovih tamburaša – Željko Kravarščanu Studi i Matiji Galekoviću Benu. Koncert je tradicionalno završio zajedničkom pjesmom svih sudionika  „Lepo naše Turopolje“ gdje su se pridružili i voditelj Kravarščan te predsjednik Kos.

-Posjetitelji su uz dobru kapljicu i mraclinsku kotlovinu za koju je zaslužna vrhunska ekipa u sastavu Željko Kodrnja, Zdravko Štuban Šršek, Darko Cvetnić Đara i Stjepan Rogina Das, do ranih jutarnjih sati  pjevali i svirali tamburaške melodije, a najviše su nam godile izvorne mraclinske popevke- poručili su iz Mraclina.

Foto: Vlado Vinetić

Galerija slika

Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje Generacije mraclinskih tamburaša priredile večer za pamćenje

Podijeli