Novosti Sport Događanja

Prelec i Cico ponovno zajedno: Vjerujem kako ćemo na kraju svi biti zadovoljni

19.06.2019. / Damir Žbulj

“Zahvaljujem se ljudima iz kluba koji su mi dali priliku za rad. Uvjeren sam da ću zajedno s čitavim stožerom postići cilj kluba i da ćemo zajedno zaokružiti jednu lijepu priču," poručio je na predstavljanju u Puli novi trener Istre 1961 Ivan Prelec.

Velikogoričkom nogometnom stručnjaku pomoćnik će biti Damir Grlić, s kojim je već surađivao u Gorici, na putu prema osvajanju Druge HNL i plasmanu u elitni razred hrvatskog nogometa. Cico je protekle sezone radio u trećeligašu HAŠK-u.

"Svjestan sam kako još nisam u potpunosti afirmirani trener u Hrvatskoj, nisam dovoljno poznat, ali klub je u mom načinu rada prepoznao određene stvari. Očekujem kako ću to povjerenje opravdati. Uvjeren sam kako ćete me iz dana u dan upoznati sve bolje te da ćemo na kraju zaokružiti jednu lijepu priču i uživati," bila mu je prva poruka na novoj funkciji.

-->> Ivan Prelec potvrđen za trenera Istre 1961

"Za cijelu priču bitan je i moj stručni stožer. Oni jako dobro poznaju moj način rada. Bitni su i navijači, nadam se kako će prepoznati da želimo na ispravan način doći do pravih rezultata. I to ne samo u obliku osvojenih bodova, nego i u kvalitetnoj igri i razvoju igrača. Vjerujem da ću imati podršku," istaknuo je Prelec i dodao:

"Momčad bi trebala biti pravi spoj mladosti i iskustva. Želimo posložiti ekipu koja bi Istru uvela u mirnije vode, bez straha od ispadanja. Osjetio sam kako su navijači skeptični, ali sve ovo vidim kao veliku priliku, jer znam što je moja ekipa sposobna napraviti. Vjerujem kako ćemo na kraju svi biti zadovoljni!"

Puljani su i prošle sezone prvoligaški status spašavali u dodatnim kvalifikacijama...

Cilj je u budućnosti izbjeći dramu u završnici.

"Uprava kluba je donijela zaokret u smislu igračkog kadra. Bit će više domaćih igrača i nogometaša iz regije. Važno mi je prije svega da su pravi karakteri. Upoznat sam s ekipom, trebamo se još dodatno i ciljano pojačati, a prvom redu nam treba pravi lider na terenu i u svlačionici," zaključio je Prelec.

Neće mu biti nimalo lako!

Istra 1961 u strateškom je partnerstvu sa španjolskim Alavesom, što će mu diktirati i igrački kadar s kojim će raspolagati u novoj avanturi.

Momčad su u odnosu na prošlu sezonu već napustili ponajbolji pojedinci. Ramon Mierez, Maicon Da Silva, Kevin Rimane, Daniel Ndi, Einar Galilea, Daniel Iglesias, Adrian Fuentes, Tomislav Čuljak...

Žuto-zeleni u srijedu kreću s pripremama, a 'vatreno krštenje' u HT Prvoj ligi Prelec će imati 20. srpnja na Poljudu kod Hajduka.

U drugom kolu gostuje u Zaprešiću, dok se u svoju Veliku Goricu na Gradski stadion vraća krajem kolovoza, u šestom kolu prvoligaškog natjecanja.


(Foto: NK Istra 1961)

 

 

 

 

Podijeli