Novosti Sport Događanja

Goričani remizirali kod švedskog lidera, Jakirović dao priliku svima

26.06.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice svoj izlet u Švedsku zaključili su uspješno, remijem kod Malmöa, lidera tamošnjeg prvenstva.

Puno više od konačnog rezultata (1:1) trenera Gorice može razveseliti i stanje ekipe na travnjaku protiv snažnog i iskusnog europskog suparnika nakon tek desetak dana priprema.

Jakirović nije mogao računati na Suka, Marinu, Miyu, Musu i Čabraju, a svi koji su išli na put dobili su i priliku na terenu.

U početnoj postavi bili su Kahlina, koji je preuzeo kapetansku traku, Spudić, Jovičić, Ćelić, Špičić, Maslowski, Babec, Lovrić, Dvorneković, Zwolinski i Ndiaye.

U nastavku je među vratnice stao Čović, a zaigrali su i Blagojević, Ljubisavljević, Moro, Krizmanić, Maloča, Ronaldo Deaconu, Gagulić, Mathieu, Slunjski i Jacques Haman.

Goričani su imali prednost na semaforu od 33. minute, kad je Zwolinski sjajno glavom poentirao nakon ubačaja Spudića.

 

Domaćin je konačni rezultat postavio u 73. minuti dvoboja preko Antonssona.

Jakirović može biti zadovoljan pruženom partijom svojih igrača, od 'starosjedioca', već potpisanih prinova, ali i onih igrača koji su na probi i tek se trebaju izboriti za svoje mjesto pod suncem. Bivši igrači Kurilovca Spudić i Slunjski prezentirali su se u dobrom svjetlu, kao i Hrvoje Babec te Gagulić, Blagojević i Kamerunac Haman.

Mladi Krešimir Krizmanić u nastavku je kapetanski predvodio momčad, što je sigurno dobar znak i pokazatelj kako će Jakirović u budućnosti sve više računati na talentiranog braniča. 

Gorica se kući vraća u srijedu, u četvrtak popodne ekipa već nastavlja s treninzima, a u subotu je u slovenskim Brežicama na rasporedu nova internacionalna provjera. Goričani će snage odmjeriti s Radničkim iz Niša.

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli