Novosti Sport Događanja

Danas vrhunac toplinskog udara, navečer mogući grmljavinski pljuskovi i jače nevrijeme

27.06.2019. / Petar Brnada

Središnja Hrvatska danas će se naći na vrhuncu toplinskog udara, najavljuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, uz dodatak da je za čitavo zagrebačko područje izdano upozorenje za vrlo veliku opasnost od visokih temperatura.

Naime, popodnevna temperatura danas bi trebala narasti na između 33 i 36 stupnjeva Celzijevih pa se starijima i djeci posebice savjetuje da se ne izlažu suncu te da ne izlaze van bez potrebe. No uz vrlo visoke temperature, sa sjeverozapada dolazi hladna fronta koja će se do večeri protegnuti na veći dio središnje hrvatske.

Tako iz DHMZ-a upozoravaju na moguće izraženije grmljavinske pljuskove, mjestimice i jače nevrijeme koji bi se mogli pojaviti već kasno poslijepodne, a protegnut će se i u noći s četvrtka na petak.

Od sutra opet sunčano i vruće, ali ugodnije. Naime, najviša dnevna temperatura zraka sutra će se kretati između 28 i 33 stupnja što će pružiti malo olakšanje.

Ipak, novi tjedan sa sobom će donijeti nove vrućine, čak i žešće od ovih današnjih. Tako bi se prema prognozama temperatura zraka trebala popeti do čak 35 stupnjeva Celzijevih.

foto: Ilustracija/Pixabay

Podijeli