Novosti Sport Događanja

Tromblonske mine, ručne bombe, streljivo: U Pokupskom pronađen veći broj eksplozivnih sredstava

28.06.2019. / Petar Brnada

U mjestu Roženica koje se nalazi na području Pokupskog, policijski službenici jučer su po dojavi građana u zakopanom plastičnom kanistru pronašli čitav arsenal raznoraznog streljiva i mina.

Kako su priopćili jutros iz Policijske uprave zagrebačke, u kanistru koji je bio zakopan u šumi nalazile su se tri kumulativne tromblonske mine, četiri ručne bombe M-75, jedna improvizirana ručna bomba, 30 komada streljiva 7,62x39 mm i 100 komada streljiva 7,9 mm.

Na mjestu događaja policijski službenici Protueksplozijske službe uništili su dvije ručne bombe M-75 i jednu improviziranu ručnu bombu, dok su ostatak eksplozivnih sredstva i streljiva izuzeli.

-Ovim putem apeliramo na sve građane da pokažu maksimalnu odgovornost i brigu za sigurnost, kako svoju tako i svojih sugrađana te molimo da eksplozivna i druga opasna sredstva ne odbacuju u jarke, kanale, potoke, rijeke, jezera, kontejnere, šume i  sl., jer time direktno dovode u opasnost sve osobe koje mogu doći u doticaj s tim sredstvima –poručuju iz PUZ-a.

Na kraju napominju i upućuju sve građane koji nelegalno posjeduju eksplozivna i druga opasna sredstva da iskoriste mogućnost dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva bez snošenja sankcija za posjedovanje istih sukladno članku 97. Zakona o oružju.

Nikola Cutuk/PIXSELL

Podijeli