Novosti Sport Događanja

Ne mogu im ući u trag: Serijski provalnici i dalje haraju okolnim vikend naseljima

28.06.2019. / Petar Brnada

Trend provala u vikendice nastavio se, nažalost, i proteklog tjedna u kojemu su se na meti provalnika našle još tri vikend kuće.

Kako su danas rekli iz velikogoričke policije, dvije provale zabilježene su na području Kostanjevca, a obje su se dogodile u noći s 25. na 26. lipnja, dok je treća provala izvršena u Vukomeriću, i to u periodu od 21. do 26. lipnja.

-Obavljenim očevidom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj obio bravu na ulaznim vratima vikendice te ušao i ispremetao stvari i izvršio krađu plinske boce. Potom je prišao susjednoj vikend kući gdje je na štetu 61-godišnjeg vlasnika načinio otvor na žičanoj ogradi, ušao u dvorište i potom obio bravu na podrumskim vratima. Nakon što je ispremetao stvari iz nepoznatog razloga je odustao od namjere te se udaljio u nepoznato- kazali su iz PP Velika Gorica.

I provala u mjestu Vukomerić izvršena je na identičan način, a nepoznati lopovi iz unutrašnjosti podruma odnijeli su dvije plinske boce te jednu motornu 'flaksericu' marke STIHL.

Šteta nastala ovim kaznenim djelom iznosi oko 3000 kuna, kazali su iz policije dodavši da se gotovo sigurno radi o istom serijskom provalniku koji obližnjim vikend naseljima hara već gotovo dva mjeseca.

U proteklih sedam dana, od 22. do 28. lipnja na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je sveukupno 28 raznih događaja. Što se tiče kaznenih djela, zabilježeno je njih devet, a sva se progone po službenoj dužnosti.

U proteklih tjedan dana zabilježeno je i pet nasilja u obitelji kao i pet prometnih nesreća od kojih je jedna bila sa smrtnom posljedicom, dodali su iz PP Velika Gorica.

Podijeli