Novosti Sport Događanja

U prometnoj na D-30 teško stradale tri osobe, uzrok nepropisno pretjecanje

01.07.2019. / Petar Brnada

U prometnoj nesreći koja se proteklog petka dogodila na cesti D-30 u Starom Čiču teško su ozlijeđene tri osobe, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Riječ je o 23-godišnjem vozaču osobnog automobila i 23-godišnjem vozaču teretnog automobila kojima je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te 52-godišnjem vozaču osobnog automobila kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Kako doznajemo, do ove teške prometne nesreće došlo je usred pretjecanja teretnog automobila, a skrivio ju je ozlijeđeni 23- godišnji vozač osobnog automobila.

-23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Škoda Octavia, a kretao se kolnikom državne ceste D-30 u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do 700 metara jugoistočno od raskrižja s gradskom cestom Ž-3041, krenuo je lijevom stranom pretjecati teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, iako u tom trenutku prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti da ne bi, a vodeći računa o brzini kretanja svog vozila i vozila kojeg je namjeravao preteći, samim pretjecanjem ugrozio sigurnost prometa- priopćili su iz PUZ-a.

Tom je prilikom naletio na prednju stranu teretnog vozila Peugot Bipper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak, a kretao se desnom stranom kolnika te je dolazio iz suprotnog smjera.

-Uslijed naleta teretni je automobil odbačen unazad u smjeru jugoistoka te je tom prilikom naletio na osobni automobil marke Audi 80 kojim je upravljao 52-godišnjak, a kretao se desnom stranom istog kolnika u istom smjeru- rekli su iz policije.

Podijeli