Obavijesti

Sport

Komentari 33

Marić i dalje educira suce jer Vučkov još nije dobio licenciju

Marić i dalje educira suce jer Vučkov još nije dobio licenciju
7

Iako je prije dva mjeseca podnio ostavku na mjestu HNS-ova instruktora za VAR, Bruno Marić ovih dana u Velikoj Gorici u istoj funkciji sucima drži predavanja u sklopu testiranja sustava na stadionu

VIDEO

Čini se da Bruno Marić ipak nije dao ostavku na mjestu HNS-ova instruktora za VAR! Ili ju je barem privremeno odgodio. Naime, nogometni sudac iz Daruvara u srijedu je u Velikoj Gorici držao predavanje sucima 1. HNL povodom testiranja sustava za VAR na tamošnjem Gradskom stadionu.

Podsjetimo, Marić je podnio ostavku u svibnju, samo dva dana nakon predstavljanja projekta uvođenja VAR-a u našu ligu. Učinio je to zbog pritisaka na njega iz Splita i kako bi omogućio reprezentaciji da odigra utakmicu na Poljudu. HNS je za njegova nasljednika potom imenovao Riječanina Domagoja Vučkov.

Pokretanje videa...

01:10

"Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa", napisao je tada Marić u pismu vodstvu HNS-a i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju".

Dva mjeseca nakon - evo nama Marića! Najbolji hrvatski nogometni sudac iz Daruvara u srijedu je došao u Veliku Goricu da bi sa svojim pomoćnikom Tomislavom Šetkom održao prezentaciju kako bi trebao funkcionirati VAR u HNL-u i to će činiti sve do nedjelje.

Kako su nam objasnili iz HNS-a, Vučkov će licenciju za educiranje drugih o VAR-u dobiti tek u rujnu, što bi bilo prekasno da se sve pripremi do početka nove sezone. Zbog toga će Marić biti uz njega cijelo vrijeme dok on ne dobije licenciju. 

Uz instruktore Marića i Šetku, bili su tu i project manager Ante Kulušić, voditelj VAR edukacije Domagoj Vučkov te tajnik Komisije nogometnih sudaca Igor Pristovnik, predstavnik tvrtke CROATEL, 28 igrača koji će simulirati situacije i mnogi drugi. 

Od sljedeće sezone svi će stadioni u HNL-u morati imati posebnu prostoriju za VAR, sustav koji je iz korijena promijenio način suđenja, ali i nogomet općenito. Nakon njegova uvođenja, više ništa neće biti isto.

Kako bi VAR funkcionirao, mora postojati prostorija na stadionu prema Fifinim uvjetima. Gorica je bila najbrža u stvaranju takve prostorije u domaćoj ligi te su odabrani za domaćina prve edukacije o korištenju VAR-a - koji je odmah izazvao dosta prašine.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu