Novosti Sport Događanja

Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa!

10.07.2019. / Petar Brnada

Velikogorički Gradski stadion, odnosno čitav prostor Športsko- rekreacijskog centra koji je sportsko središte našega grada ovog se ljeta nalazi u velikoj rekonstrukciji i dogradnji kako bi se s najvišim standardima i vrlo kvalitetnim uvjetima ušlo u novu, i vjerujemo, još uspješniju sezonu.

Radove na stadionu jutros je obišao gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim zamjenikom Ervinom Kolarecom, koje je kroz najpoznatije goričko sportsko zdanje proveo predsjednik HNK Gorica, Nenad Črnko.

Iako na prvu ruku nisu vidljivi neki značajniji zahvati, cijeli stadion postao je veliko gradilište pa se tako na svakome koraku mogu vidjeti započeti ili pak već odrađeni radovi. Tako je trenutno u tijeku sanacija krovišta nad Zapadnom tribinom, stadion dobiva sanitarne čvorove kao i nova sjedeća mejsta, a uređena je i VAR prostorija.

Uz to, u potpunoj rekonstrukciji nalaze se i VIP prostorije koje će se u novoj sezoni prostirati na čak 200 kvadrata, uređuju se prostorije i za proslave dječjih rođendana, za vrijeme i nakon odigranih utakmica, a gorički Gradski stadion imat će i posebnu prostoriju za medicinsku osoblje i prvu pomoć čime se malo tko u Hrvatskoj može pohvaliti.

Kako je prilikom obilaska istaknuo gradonačelnik Barišić, sinkronizirali su uspjeh koji postoji na nogometnim terenima sa materijalnim uvjetima na stadionu koji je izgrađen još za Univerzijadu, a značajnijih gradnji u kvalitativnom, ali i u kvantitativnom smislu nije bilo osim u zadnjih nekoliko godina.

-Međutim sada smo jedan stabilan prvoligaš koji tendira da postane natjecatelj i u europskim razmjerima. Želimo biti domaćin i jesmo zapravo već i postali domaći teren za našu mladu reprezentaciju i samim time moramo i pratiti trendove odnosno moramo u smislu pravilnika poštivati sve ono što je potrebno u nogometu kao mjestu ne samo sporta nego i masovnog okupljanja i sigurnosti prije svega. Ove godine smo pred jednim ulaganjem do tri milijuna kuna, sa velikim i malim zahvatima, ali stadion će imati apsolutno sve pretpostavke da se ovdje mogu odigravati sve domaće, ali i međunarodne utakmice svih kategorija- kazao je Barišić.

Memorijalna soba

Uz već navedene zahvate i novitete te ulaganja u Upravnu zgradu koja je dobila i nove sanitarne čvorove te stolariju, gradonačelnik Barišić najavio je i uređenje Memorijalne sobe velikogoričkog nogometa koja će biti otvorena krajem ove ili početkom sljedeće godine.

U toj sobi biti će fokusirano i sublimirano sve ono što se svih desetljeća skupljalo na velikogoričkom području, a tiče se našeg nogometa. Tako će se moći vidjeti videozapisi, audio zapisi, pehari i sve ostalo, a to će biti mjesto gdje ćemo moći pokazati povijest i bogatu tradiciju našeg nogometa- rekao je Barišić.

Teren kao teren zadovoljava sve uvjete, kao i pomoćni tereni, a pod zapadnom tribinom uredila se VAR soba. To je druga VAR soba u Hrvatskoj, prva je u Maksimiru, a ovdje je druga, kazao je gradonačelnik te podsjetio da su nedavno tu okupili sve sudce i ostale stručnjake koji su ovdje imali edukaciju.

Istočna tribina- i gostujuća i domaća?

Na ulazima na Istočnu tribinu ponajprije iz sigurnosnih uvjeta uređeni su novi ulazi, a gradonačelnik je pritom jutros otkrio kako namjeravaju navedenu tribinu podijeliti tako da može primiti i domaće i gostujuće navijače.

-Sa novim brojačem otvorili smo nove sanitarne čvorove, na istočnu tribinu stižu nove sjedalice tako da ćemo imati kapacitet blizu 5000 sjedećih mjesta što zapravo i zadovoljava ove potrebe koje imamo- naglasio je gradonačelnik.

Kako je dodao, nisu to jedini planovi, imaju i drugih planova koji će ići krajem godine i sljedeće godine, tako da će kontinuirano kako će rasti naš nogomet i zanimanje naših sugrađana za nogomet i cijele Hrvatske i svjetske javnosti, tako će oni to pratiti i sa uvjetima na našem stadionu.

-Mislim da to i priliči gradu koji je ove veličine i koji ima ovakav fiskalni i drugi kapacitet, a i klubu. Klubu koji je vrlo dobar i kvalitetan klub. Zahvaljujem se zapravo i ravnatelju ŠRC-a u našem gradu, ali prije svega dečkima iz kluba na čelu s predsjednikom Nenadom Črnkom koji su vrlo kvalitetno postavili klub i zadaju smjer u kojem ih mi pratimo - završio je gradonačelnik Barišić o ovom 2,7 milijuna kuna vrijednom ciklusu gradskog ulaganja koji se nadovezao na prošlogodišnjih 10 milijuna proračunskih kuna s kojima se izgradila rasvjeta nogometnog terena.

Za vrijeme jutrošnjeg obilaska stadiona gradonačelnik je otkrio da se veseli novoj sezoni u novim i boljim uvjetima. Kako kaže, najponosniji su na to što su na stadionu uspjeli okupiti cijele obitelji.

-Veselimo se novoj sezoni. Lijepo je doći na nogometnu utakmicu, a ono što nas najviše veseli su pune tribine i obitelji. Uspjeli smo napraviti nešto što rijetko tko u Hrvatskoj može, osim nekih regionalnih centara, a to je da nam dolaze cijele obitelji, dakle da nam dolaze cure, supruge, žene, bake s unučadi, mala djeca i stariji. Uspostavili smo nekakvu nogometnu i sportsku kulturu kao stil života. To je nešto što smo htjeli i hoćemo napraviti u svim sportovima, a posebno ovdje u nogometu kao našem najmasovnijem i najpopularnijem hrvatskom i svjetskom sportu tako da to održava i standard i ponašanje i kulturu života u cijeloj Velikoj Gorici- završio je gradonačelnik Barišić.

Galerija slika

Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa! Gradski stadion u velikoj obnovi: Nova sjedeća mjesta, sanitarije i VIP, a stiže i Memorijalna soba goričkog nogometa!

Podijeli