Novosti Sport Događanja

Dvostruki pripremni program Goričana na svom travnjaku

10.07.2019. / Damir Žbulj

Bliži nam se početak nove prvoligaške sezone i novi nastupi naše Gorice u društvu elitnih hrvatskih nogometnih klubova.

Igrači Sergeja Jakirovića ušli su u posljednju fazu priprema jer će se lopta u HT Prvoj ligi na Gradskom stadionu zakotrljati već za deset dana, 20. srpnja od 21 sat, u 'županijskom derbiju' protiv Intera iz Zaprešića!

Nakon fešte u Kutjevu, remija u Švedskoj kod Malmöa, poraza od Radničkog iz Niša i Maribora te pobjede nad Taborom iz slovenske Sežane, Goričani će u srijedu imati dvostruki program.

Prvo će od 16 sati na pomoćnom travnjaku snage odmjeriti s ekipom Tuzla Cityja, dok će od 18.30 sati na glavnom terenu odigrati dvoboj protiv mađarskog Kapošvara.

Velikih promjena u kadru u odnosu na prošlu sezonu još uvijek nema. Klub su napustili Oboabona, Mchedlishvili i vratar Veriga, Kapetan Igor Čagalj odlučio je zaključiti svoju karijeru, a u svlačionicu su stigli braniči Maks Juraj Ćelić i Nizozemac Matthew Steenvoorden, koji će u srijedu imati i priliku za debi u dresu Gorice.

"Sudeći po onome što smo vidjeli, radi se o brzom i britkom igraču, dobrom u skoku, kako defenzivnom, tako i ofenzivnom. Ako zatreba, osim na stoperskoj, moći ćemo ga koristiti i na poziciji zadnjeg veznog. Nadam se da će se što prije uklopiti i vjerujem da će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva," predstavio je Jakir novo pojačanje.

Bombastičnih transfera još uvijek nema, ali prijelazni rok je tek počeo i sasvim izgledno je kako će biti i novih dolazaka, ali i odlazaka iz kluba.

Strateg Gorice nada se kako će do početka sezone zdravstveno stanje u ekipi biti na zadovoljavajućoj razini i kako će mu na raspolaganju biti svi igrači. U prošloj utakmici nisu igrali Suk, Marina, Čabraja, Šroler, Miya, koji je u petak sa svojom Ugandom poražen od Senegala u osmini finala Afričkog kupa nacija i koji će dobiti desetak dana slobodnog te Ronaldo Deaconu i Mathieu.

Ulaz na utakmice protiv Tuzla Cityja (16 sati) i mađarskog prvoligaša FC Kaposvai Rakoczi (18.30 sati) je slobodan i besplatan i bit će ovo prava prilika da u akciji vidite svoje nogometne ljubimce i prije početka nove prvoligaške sezone.

 

Podijeli