Novosti Sport Događanja

Mladu robotičku reprezentaciju koja je rasturila u Sydneyju posebno pozdravila Kontrola zračne plovidbe

10.07.2019. / Petar Brnada

Hrvatsku juniorsku robotičku reprezentaciju koja se vratila s natjecanja Robocup u Sydneyu, na kojem je osvojila jednu zlatnu i dvije srebrne medalje, posebno je pozdravila Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Naime, prije slijetanja na Zračnu luku "Franjo Tuđman" iz HKZP mladim genijalcima uputili su sljedeći pozdrav:

„Hrvatska kontrola zračne plovidbe posebno pozdravlja buduće mlade inženjere robotike i čestita im na iznimnom rezultatu postignutom na svjetskom natjecanju RoboCup u Australiji. Želimo vam dobrodošlicu u domovinu i dugo i toplo ljeto. Zaslužili ste!“

S obzirom da su se mladi robotičari vraćali u domovinu zrakoplovom Quatar Airlinesa, kontrolor letenja poruku im je uputio putem pilota tog zrakoplova, dodali su iz Kontrole zračne plovidbe, a poruku možete i poslušati OVDJE.

Podsjetimo, riječ je o uspjehu goričke "robotičke obitelji" Dijanić! Sestra i brat Dora i Antonio Dijanić, kao dio tročlanog tima "Školska knjiga CRO Team", postali su viceprvaci svijeta dok su kao supertim s mladim kolegama iz Švedske bili najbolja ekipa!

Mladi robotičari su prvo u subotu oko vrata stavili srebrnu medalju. Njihov tim pod mentorstvom Ivice Kolarića, a uz Doru i Antonia u njemu je i Borut Patčev, natjecao se u junior kategoriji Rescue Line. Narednoga dana nadmašili su i taj uspjeh kada su u posebnoj kategoriji zvanoj supertimovi, u kombinaciji sa švedskom ekipom "Galären", uspjeli izboriti prvo mjesto! A tome su dodali još i posebnu nagradu za programsko rješenje - Best Victim Rescue Solution.

Hrvatsku je na svjetskom natjecanju u robotici RoboCup 2019 Sydney, u junior kategorijama predstavljalo ukupno šest ekipa te su osvojili dva druga i jedno prvo mjesto.

Foto: HKZP

 

Podijeli