Novosti Sport Događanja

Zwolinski ponovno čovjek odluke, Jakirović zadovoljan prikazanim: Lovrić se mora uozbiljiti

10.07.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odradili su u srijedu dvostruki pripremni program. Prvo je na pomoćnom terenu kombinirana momčad, u kojoj su bili i juniori i kadeti, odigrala 1:1 s BiH Premijerligašem Tuzla Cityjem, dok je udarna ekipa kasnije na glavnom travnjaku, uz prijenos na HNTV-u, s minimalnih 1:0 svladala novog mađarskog prvoligaša, Kapošvar.

Protiv Tuzle je na vratima odlično branio Ivan Čović, u posljednjoj liniji obrane debitirao je novopridošli Nizozemac Matthew Steenvoorden, kapetansku traku ponovno je nosio mladi i talentirani Krešimir Krizmanić, a u sastavu su bili još i Moro, Jovičić, Bakula, Babec, Patrik Periša, Zavalić, Ćosić, Žordić, Braica i Debijađi.

Gorica je povela u 28. minuti golom Hrvoja Babeca, a Tuzla, za koju su igrali bivši Dinamovci Said Husejinović i Kobie Morris, do poravnanja je stigla tek pet minuta prije kraja dvoboja.

"U planu je bilo da svi dobiju po 90 minuta. U prvoj utakmici na travnjaku je bila ekipa koja sigurno neće više nikada zajedno igrati. Zahvaljujem se našim juniorima i jednom kadetu koji su nam došli pomoći, jer imamo određenih problema. Bili smo dobri do neke 60. minute, ali onda smo evidentno pali. Moram ih pohvaliti, dali su sve od sebe. Nije mi čak bio niti toliko bitan rezultat...

"No, u drugoj utakmici sve mi je bilo bitno!"

"Prvenstvo kreće za deset dana. Dobro smo se istrčali, svježina polako dolazi do izražaja, dečki su imali dva dana slobodno i zadovoljan sam svime što smo prikazali. Mogli smo i uvjerljivije pobijediti," istaknuo nam je strateg Gorice nakon susreta.

U drugom susretu protiv mađarskog Kapošvara Jakirović je na travnjak poslao Kahlinu, Musu, Ćelića, Ljubisavljevića, Špičića, Maloču, Maslowskog, Dvornekovića, Mathieua, Zwolinskog i Ndiayea, dok su na klupi bili Išek, Babec, Žordić, Krizmanić, Ćosić i Matijević.

Pogodak odluke zabio je Lukasz Zwolinski, sjajnim udarcem na isteku prvih pola sata dvoboja.

"Nisu nam Mađari stvorili niti jednu ozbiljnu šansu, što me jako veseli. Probali smo Ćelića i Ljubisavljevića zajedno u zadnjoj liniji, Moro i Jovičić su odigrali prvi susret jako dobro. Bit će jako zanimljivo u svakom slučaju. Bit će dobra konkurencija."

LOVRIĆ SE MORA UOZBILJITI

Jakirović ima dosta problema sa zdravstvenim stanjem svog kadra...

"Molim Boga da svi budemo zdravi kad krene sezona. Marina se vratio, Čabraja se u četvrtak vraća treninzima, jedino je Miya dobio slobodno deset dana nakon Afričkog kupa nacija. Čovjek nije stao od zadnjeg kola. Suk bi ovih dana trebao početi lagano trenirati i od idućeg tjedna očekuje da bude u punom pogonu. Nije odradio niti jedan trening od početka priprema..."

Kristijan Lovrić propustio je utakmicu s Kapošvarom zbog problema s mišićem u prsima...

"Ima tri žuta iz prošle sezone i u prvoj utakmici ne možemo računati na njega. Imao je problem sinoć, poslali smo ga na kontrolu, ali sve je u redu. U petak će se normalno vratiti treninzima. Vjerojatno je iscrpljen. Imao je dva dana slobodno, pa dva treninga...

"Morat će se uozbiljiti sigurno," poručio je jasno Jakirović svom ponajboljem igraču.

Na Rumunja Ronalda Deaconua, koji ionako nije gotovo ništa pokazao, više ne računa, a traži se još konkurencija Musi za desni bok...

"Čagi nam je bio okosnica obrane, Oboabona je dao svoj doprinos, kao i Gigi. Tražimo još nekog za desni bok, ali 90 posto kadra je već iskristalizirano. Najvažnije je da smo zdravi, ovo ostalo sve se zna."

Kahlina nije imao previše posla, dok su Goričani imali još nekoliko lijepih prigoda, koje nisu iskoristili, prije svih Cherif, Špičić i Mathieu, koji je u završnici utakmice zatresao i vratnicu.

Na kraju i više nego zaslužena pobjeda, točno deset dana prije početka nove prvoligaške sezone i okršaja s Interom na gradskom stadionu.

"Sad ćemo se više posvetiti Interu, nismo mogli previše pratiti do sada. Promijenili su doista igrača, Toplak će sigurno 'kukati' do naše utakmice stalno, ali znamo koliko nas je Inter prošle sezone namučio. Bile su to utakmice neizvjesne do samog kraja i isto tako očekuje da će biti i ove. Pogotovo prvo kolo, kad niti nema veze s kim igrate jer je otvaranje sezone. Vidjet ćemo, nadam se kako ćemo biti spremni," zaključio nam je za kraj razgovora Jakirović.

 

 

Galerija slika

Zwolinski ponovno čovjek odluke, Jakirović zadovoljan prikazanim: Lovrić se mora uozbiljiti Zwolinski ponovno čovjek odluke, Jakirović zadovoljan prikazanim: Lovrić se mora uozbiljiti Zwolinski ponovno čovjek odluke, Jakirović zadovoljan prikazanim: Lovrić se mora uozbiljiti

Podijeli