U Gorici se s optimizmom gleda prema novoj sezoni

Uoči sutrašnjeg starta 1. HNL u goričkom prvoligašu održano je prigodno druženje glavnih klupskih operativaca s predstavnicima medija
DSC_9132

Uoči sutrašnjeg starta 1. HNL u goričkom prvoligašu održano je prigodno druženje glavnih klupskih operativaca s predstavnicima medija. Na jedan ležeran način u goričkom su prvoligašu upoznali prisutne s novostima, ali i planiranim aktivnostima u narednom vremenu.

Uz predsjednika Nenada Črnka koji je navršio punih deset godina za kormilom goričkog kluba s kojim je 2009. godine krenuo u avanturu bili su još sportski direktor Mindaugas Nikoličius, trener Sergej Jakirović te novoimenovani kapetan Kristijan Kahlina, koji je na tom mjestu naslijedio Igora Čagalja.

Otišla šestorica, došla četvorica

Uz dojučerašnjeg kapetana momčad su tijekom ljeta napustili Godfrey Oboabona, Giorgi Mchedlishvili, te pomalo zaboravljeni Dinko Matošević i Adrian Zenko koji su proljetnu polusezonu proveli na posudbama u Hrvatskom dragovoljcu i Sesvetama, te treći vratar Marko Veriga. Umjesto njih tijekom ljeta su angažirani Maks Juraj Ćelić, Matthew Steenwoorden, Hrvoje Babec te Patrik Periša.

-Dobro smo trenirali. Trenutno nam je dosta igrača ozlijeđeno, ali to je prilika za ostale da se dokažu i da što prije osiguraju svoje mjesto u prvih jedanaest. Nećemo se žaliti, jer pred nama je vrlo važna utakmica. Moramo ići na tri boda i nastaviti niz domaćih pobjeda, što nas je krasilo u smiraj sezone- kazao je novi kapetan HNK Gorice Kristijan Kahlina.

Čekaju se igrači koji rade prevagu

Mnoge su oči bile uprte u sportskog direktora Mindaugas Nikoličiusa koji je otkrio kako se prate tri igrača koja rade prevagu te koji bi bili pojačanja i za najbolje hrvatske klubove, jer cilj HNK Gorice nije kvantiteta nego kvaliteta. Budući da prijelazni rok traje do 31. kolovoza kad je u pitanju HNK Gorica, tada je sve moguće, jer i lani su pojedini igrači došli u smiraj prijelaznog roka.

Ono što je prošle godine krasilo HNK Goricu bila je zadovoljavajuća posjeta. Dokaz je to kako su se Goričani zaželjeli kvalitetnog prvoligaškog nogometa, a kako bi im boravak na stadionu bio što ugodniji i na tom segmentu ovog su ljeta napravljeni značajni iskoraci.

-Iza nas je predivna sezona u kojoj smo došli prvenstveno učiti, ali i pokazati da znamo. Smatram kako smo kroz neke nove vjetrove pokrenuli i neke pozitivne smjerove u hrvatskom nogometu. Ja želi da to i dalje nastavimo raditi. Ovo je klub koji želi rasti iz godine u godinu u svim segmentima- rekao je predsjednik Nenad Črnko poručivši kako se smjer kojim ide klub zna, a to je napredak i novi iskorak.

-Svjesni smo kako će ovo biti jako teška sezona. Sada će svi imati dodatni motiv protiv nas i s tim ćemo se morati definitivno boriti. Vjerujemo u sebe i imamo realnu ambiciju koju možemo ostvariti- zaključio je Črnko.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija