velika tragedija

[FOTO/VIDEO] Četiri eksplozije i požar u novoj stambenoj zgradi u Velikoj Gorici, ozlijeđena dva vatrogasca, jedan smrtno stradao

20.07.2019 u 20:04

Bionic
Reading

Iz Javne vatrogasne pristojbe Velika Gorica priopćili su da se u subotu poslijepodne zapalila zgrada u ulici Mate Lovraka te da su na terenu tri vatrogasna kola. Tijekom intervencije je nažalost teško stradao mladi vatrogasac, koji je kasnije preminuo u KBC-u Rebro

Prilikom gašenja požara koji je izbio na novoizgrađenoj kući u Velikoj Gorici došlo je do ozljeđivanja vatrogasaca. Iz Javne vatrogasne pristojbe Velika Gorica priopćili su da se u subotu poslijepodne zapalila se zgrada u ulici Mate Lovraka te da su na terenu tri vatrogasna kola.

Kako javljaju 24sata, krov zgrade je potpuno izgorio. Očevici kažu da su stanari u jednom trenutku istrčavali iz te zgrade.

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

'To su nam prvi susjedi. Otišli su negdje za vikend i evo sto je bilo. Ovo je strašno', rekla je za 24 sata susjeda. 'Čuli smo četiri eksplozije, bila je mala vatra, a onda se brzo proširila', rekla je susjeda.

Jednog vatrogasca prevezla je Hitna pomoć u bolnicu jer se nagutao dima. Drugi vatrogasci potvrdili su da su njihovog kolegu reanimirali i da je u teškom stanju. U požaru je ozlijeđen još jedan vatrogasac na kojeg je, tijekom gašenja, pala greda. Hitna mu pruža pomoć.

Velikogorički vatrogasci zatražili su pomoć kolega iz Zagreba pa su oko 18 sati krenula dva vozila iz Zagreba s devet vatrogasaca.

Kako javlja dnevnik.hr, iz PUZ-au su potvrdili da je zagrebačka policija primila dojavu o požaru oko 16 sati. Potvrdili su da je u požaru uslijed teških ozljeda koje je zadobio prilikom gašenja jedan vatrogasac prevezen na KBC Rebro gdje je preminuo oko 19 sati.

  • +17
Velika Gorica: U stambenoj kući izbio požar, na intervenciji ozlijeđeno dvoje vatrogasaca Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Tužna vijest o smrti velikogoričkog vatrogasca šokirala je njegove kolege.

"Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u crno... Ivan Galeković pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara kuće u Velikoj Gorici.

Bile su mu tek 24 godine. Bog sebi uzima samo najbolje. Brate po vatri, počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas.

Iskrena sućut njegovoj obitelji i kolegama.

Vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio", stoji na Facebook stranici Vatrogasci - Oni su naši heroji.