TUŽNA VIJEST

TRAGEDIJA U VELIKOJ GORICI: VATROGASAC SMRTNO STRADAO NA INTERVENCIJI! 'Bio je to veliki požar u jednoj kući, dogodila se i eksplozija'

 
ILUSTRACIJA
 Tomislav Kristo / CROPIX / CROPIX

Mladi velikogorički vatrogasac Ivan Galeković (24) poginuo je u suboru poslijepodne pri intervenciji gašenja požara na krovištu obiteljske kuće u Ulici Mate Lovraka 37 u Velikoj Gorici.

Njegovi kolege vatrogasci sinoć su na društvenim mrežama objavili tužnu vijest i izrazili sućut.

"Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u crno... Ivan Galeković, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara kuće u V. Gorici. Bilo mu je tek 24 godine. Bog sebi uzima samo najbolje. Brate po vatri, počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas...

FOTOGALERIJA: U požaru u Velikoj Gorici poginuo mladi vatrogasac

Iskrena sućut njegovoj obitelji i kolegama. Vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio..."

Kako je izvijestila Hrvatska vatrogasna zajednica, dojava o požaru na spomenutoj adresi zaprimljena je u 16.04 sati. Na intervenciju su odmah izišli vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, a pridružili su im se i kolege iz DVD-a Kurilovec i Gradići.

Još nije poznato pod kojim je okolnostima došlo do tragičnog ishoda. Prema prvim informacijama, spominje se mogućnost da se pri gašenju požara potkrovnog stana i krovišta kuće urušio krov koji je zahvatio mladog vatrogasca i još jednog kolegu.

Ivan Galeković u toj se situaciji nagutao dima. Kada su ga kolege izvukli, bio je u teškom stanju i odmah se pristupilo reanimaciji te je prevezen u KBC Rebro. Međutim, dva sata poslije vatrogasna zajednica iz bolnice je primila tužnu vijest da je Ivan Galeković preminuo.

Kronike Velike Gorice
Požar u Velikoj Gorici

Kronike Velike Gorice
Požar u Velikoj Gorici

Kronike Velike Gorice
Požar u Velikoj Gorici

FOTO: Kronike Velike Gorice

Na njegova kolegu navodno je pala greda te mu je hitna medicinska pomoć pružena na mjestu događaja.

Intervencija, na koju su naknadno stigli i vatrogasci iz Zagreba, potrajala je do večeri, a policija s vatrogascima pokušava utvrditi uzrok požara te istražuje okolnosti pod kojima je tragično stradao 24-godišnji vatrogasac.

Susjedi i očevici požara izjavljivali su za pojedine medije kako požar na početku nije bio velik, ali da su se onda začule eksplozije, nakon čega je vatra buknula i požar se naglo proširio.

Tijekom večeri se na Facebooku oglasio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

"Beskrajno tužna večer za naš grad... Pri gašenju požara obiteljske kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković. Još jedan vatrogasac je ozlijeđen.

Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću! Obitelji poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe izražavam iskrenu sućut.

Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni", napisao je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:13