Novosti Sport Događanja

Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta

24.07.2019. / Romana Šimek

Sklonište za životinje Velika Gorica u Jagodnom iz dana u dan objavljuje fotografije pronađenih pasa ili mačaka, ostavljenih na ulici na milost i nemilost slučajnih prolaznika. Dodatno opterećenje za kapacitete stvara i grozna navika Hrvata koji prilikom odlaska na godišnji odmor odluče svoje ‘ljubimce’ prepustiti ulici. 

Nađen kod reciklažnog dvorišta u Velikoj Gorici, nađeno štene u Dubrancu, pet štenaca nađenih u Vukovini, nađen na smetlištu u Strmcu Bukevskom, luta oko parka i robne kuće, luta na području Kurilovca nažalost objave su koje svakog dana ispunjavaju njihovu facebook stranicu. 

-Došlo je ljeto i samim time broj napuštenih pasa je sve veći, a mjesta u skloništu sve manje i manje. Trenutno imamo liste čekanja za ulazak pasa u sklonište. Priljev pasa je veći od naših mogućnosti. Željeli bismo istaknuti da je većina napuštenih pasa nečipirana i da su to u ovo doba većinom štenci, naravno ima i odraslih pasa- kaže Kristina Hrvoić iz skloništa.

Sklonište u suradnji s bistroom Kaktus nagrađuju sve one koji se odluče udomiti obrokom za dvije osobe. 

-Bistro Kaktus je velikodušno ponudio obrok za dvije osobe za svakog udomljenog psa. Nadamo se da će ta suradnja potaknuti ljude na udomljavanje napuštenih pasa. Ovim putem im se zahvaljujemo na toj gesti- poručuju. 

Kapacitet njihovog skloništa je 40 pasa, a kako kažu, s trenutnih 30 već je gužva. -Karantena nam je popunjena. Kada psima istekne karatena od 10 dana onda počinjemo sa zbrinjavanjem pasa koji su na listi čekanja- pojašnjava Kristina.

Prema novom zakonu, kazne za napuštanje životinja, nezbrinjavanje mladunčadi svojih ljubimaca te izbjegavanje mikročipiranja pasa iznose od 15 do 30 tisuća kuna, ako se vlasniku uđe u trag. No one se rijetko naplaćuju.

foto: Sklonište za životinje Velika Gorica/Facebook

Galerija slika

Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta Vlasnici na odmor, ljubimci na ulicu: Goričkom skloništu ponestaje smještajnih kapaciteta

Podijeli