Novosti Sport Događanja

Uhvaćena kradljivica (26) koja je iz BIPA-e ukrala parfeme vrijedne više od 10 000 kuna

26.07.2019. / Petar Brnada

Velikogorička policija proteklog je tjedna uhvatila višestruku kradljivicu parfema koja je prethodno iz trgovine BIPA u Sisačkoj ulici ukrala čak 19 skupocjenih parfema.

Naime, kako su jutros rekli iz Policijske postaje Velika Gorica, riječ je o dobro znanoj 26- godišnjoj ponavljačici ovakvih i sličnih kaznenih djela koje je vršila po doslovce cijeloj Hrvatskoj, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da ima prebivalište na području Grada Splita.

Iz policije su pritom dodali da je uhvaćena kradljivica iz velikogoričke trgovine ukrala 19 komada parfema čija se ukupna vrijednost cijeni na preko 10 tisuća kuna.

Nove provale u Dubrancu

Gorička policija proteklog je tjedna zaprimila još jednu dojavu o provali u vikend-kuću na području Dubranca koja je u vlasništvu 49- godišnje žene.

Kako su izvijestili, u vikendicu je provaljeno u razdoblju od 11. do 15. srpnja i to na način da je nepoznati počinitelj došao do ulaznih vrata gdje je obio bravu te iz unutrašnjosti otuđio jednu plinsku bocu zapremnine 10 kilograma i potom se udaljio u nepoznato. Prema izjavi oštećene šteta se cijeni na 300 kuna.

U vremenskom periodu od 20. do 26. srpnja na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je sveukupno 36 raznih događaja. Od 36 događaja zabilježeno je devet kaznenih djela od kojih se sedam progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju dva kaznena djela progon predviđen privatnom tužbom.

U proteklih sedam dana bilo je šest nasilja u obitelji te devet prometnih nesreća, izvijestili su iz policije.

S obzirom da je ljetno vrijeme, iz PP Velika Gorica još jedanput podsjećaju na dugogodišnju policijsku akciju 'Dobar susjed- siguran stan' te apeliraju na sve građane da budu oprezni te da čuvaju kako svoju tako i tuđu imovinu.

Podijeli