Novosti Sport Događanja

Sad je na redu Dinamo: Bilo je jako bitno da imamo agresivnost i energiju

29.07.2019. / Damir Žbulj

Sjajno su Goričani iskoristili činjenicu da je Osijek na Gradski stadion stigao praktički s drugom ekipom, čuvajući se za četvrtak i uzvratni dvoboj drugog kola kvalifikacija Europske lige protiv CSKA iz Sofije, kad mora nadoknaditi minimalni 1:0 zaostatak.

Ne umanjuje to nimalo vrijednost ove uvjerljive 3:1 pobjede, nego baš suprotno, daje novo priznanje treneru Jakiroviću, koji je i u teškim uvjetima odlično pripremio ekipu za ovaj prvenstveni okršaj.

-->> [VIDEO] Goričani potopili Osijek: Ndiaye i Miya osigurali prvo slavlje

Pomogli su mu u svemu i povratnici Lovrić, Miya i Čabraja, a vidjelo se kako je Gorica s njima na terenu neka sasvim druga ekipa u odnosu na izdanje iz prvog kola protiv Intera.

Puno opasnija, agresivnija i konkretnija!

"Znao sam kako ćemo s njima izgledati bolje, sve su nam to važni igrači," jasan je bio strateg Gorice.

"Čestitam ekipama na uloženom trudu, dali su sve od sebe. Svima skidam kapu jer je teren bio jako težak za igru. Travnjak je bio takav kakav je, bila je jaka kiša i puno vode, pa se morao mijenjati i način igre. Što smo na kraju planirali to smo i uspjeli napraviti."

Cherif Ndiaye bio je dvostruki strijelac, dok je jedan gol zabio upravo Miya, junak Ugande na nedavnom Afričkom kupu nacijai važna karika goričkog prvoligaša. 

"Bilo je jako bitno da imamo agresivnost i energiju, da koristimo njihove prazne bokove kada osvojimo loptu. Mislim da su to dečki na najbolji mogući način pokazali, okrunili golovima. Sretan sam jer su dali svoj maksimum i na kraju zasluženo pobijedili," dodao je Jakirović.

Osječani su svjesno na natopljeni velikogorički travnjak izveli B postavu, kako bi udarne snage odmorili za četvrtak i okršaj s Bugarima. Strateg Gorice poželio im je puno uspjeha...

"Želim im sreću u četvrtak protiv CSKA Sofije!"

Goričane već u petak očekuje najteže moguće gostovanje, kod Dinama na Maksimiru.

Plavi u utorak igraju uzvratni dvoboj drugog kola kvalifikacija Lige prvaka protiv gruzijskog Saburtala. U ugodnoj su situaciji, brane 2:0 prednost i sasvim izgledno će uspješno svladati svoju prvu ovosezonsku europsku prepreku.

Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će trener Nenad Bjelica izabrati momčad za dvoboj s Goricom.

"Sad ćemo se dobro odmoriti i pripremiti za petak. Želim da na Maksimiru pružimo što jači otpor Dinamu. To je najbolja hrvatska momčad, u otvaranju sezone činilo se kao da igraju onoliko koliko im treba, a imaju i dovoljno širok kadar igrača," zaključio je Jakirović i već krenuo sa slaganjem taktike za gostovanje na Maksimiru.

 

Podijeli