Novosti Sport Događanja

Pečeniki, radionice, stand-up večer i film na otvorenom i ovog ljeta u Vukovini

29.07.2019. / Petar Brnada

U dvorištu kurije Alapić koja je spomenik kulture ovog će se vikenda održati treće izdanje manifestacije „Vidim, čujem i mirišem ljeto“ koje svake godine iznova oduševi posjetitelje i stvori dojam kao da se održava već desetljećima.

Bit će to prilika da se družite u sjeni kurije uz pečenike, izložbu, radionice, film, kazališnu predstavu i jahanje. Dođite, uživajte, odmorite se, nasmijte, upoznajte nove ljude i budite nam dragi gosti, poručuju iz Turističke zajednice Velike Gorice koja uz udrugu Vukovina u srcu, te pomoć Pučkog otvorenog učilišta te Grada Velika Gorica priprema i ovogodišnje izdanje.

Tako će svi posjetitelji moći uživati u izložbi skulptura akademskog kipara Mladena Mikulina, radionici Vedrana Čabraje 'Čarolija od vune', jahanju uz stručno vodstvo, ali i stand-up comedy nastup Marka Dejanovića te filmsku večer na otvorenom uz obiteljski film 'Šegrt Hlapić'.

Uz sve to, možda i najvažniji te svakako neizostavan dio programa bit će pečenje pečenika na vatri koje posebice oduševi djecu, no ravnodušnima ne ostavlja ni one starije koji se tako rado vraćaju u neka prošla vremena.

Naime, upravo su pečenici središnja tema ove manifestacije koja je nastala željom Vukovinčanki da se oživi prekrasni ambijent kurije Alapić u kojem su se stariji podsjetili na običaj pečenja pečenika kojeg većina djece prvi put vidi uživo.

-Djeci je samo trebalo dati slobodu u igranju i osjećaj sigurnosti te pružiti doživljaj pečenja pečenika kakav je malo tko od djece do sada imao priliku iskusiti. Sa zanimanjem su učili kako peći pečenike i vidjelo se da uživaju u tome, što je bio naš cilj-kazala je nakon prošlogodišnjeg izdanja Sandra Maršić, predsjednica Udruge Vukovina u srcu.

Manifestacija će se održati u nedjelju, 4. kolovoza, s početkom u 18 sati.

Podijeli