Novosti Sport Događanja

Dva pehara za mlade šahiste 'Poleta' na prvenstvu Hrvatske!

30.07.2019. / Petar Brnada

Na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u šahu, koje je odigrano od 21.-28.7.2019. u Vinkovcima, mladi šahisti Poleta ostvarili su sjajan rezultat, osvojivši jedno 2. te jedno 3. mjesto!

Naime, u Vinkovcima su nastupile Poletove juniorke Dora Jazbec, Tereza Dejanović, Mira Trgovac, Marija Smetiško i junior Filip Radenić, kako su rekli iz kluba, dobrom igrom ostvarili su odličan rezultat. Tereza je osvojila drugo mjesto u uzrastu do 17 godina i time izborila pravo nastupa na Europskom prvenstvu 2020. godine. Ona i ove godine ide na Europsko prvenstvo (U 16) koje se igra u Bratislavi (Slovačka) od 1.-12.8.2019. Filip Radenić osvojio je treće mjesto u konkurenciji do 19 godina.

 

-Juniori ŠK Polet i ŠK Kastav osvojili su po dva pehara i najuspješniji su klubovi na ovom prvenstvu. Mira Trgovac je dobrom igrom osvojila 36 međunarodna rejting boda, a Dora 27 bodova. Sjetimo se da su kadeti Poleta prije mjesec dana na prvenstvu Hrvatske osvojili dva prva mjesta u jedno drugo što govori da klub brine i radi s mladima. Pravo nastupa na Europskom prvenstvu mladih sljedeće godine iz Poleta su izborila dva šahista, a na Svjetskom prvenstvu jedan- kazali su iz Poleta.

Podijeli