Novosti Sport Događanja

Bizarna krađa: Sa šljunčare ukraden prijenosni Eko WC

02.08.2019. / Petar Brnada

Jedna poprilično bizarna krađa dogodila se u vremenskom razdoblju od 28. lipnja do 5. srpnja, doznali smo jutros u Policijskoj postaji Velika Gorica.

Naime, sa šljunčare Hidrel od strane nepoznatog lopova izvršena je krađa prijenosnog Eko WC-a koji je u vlasništvu poduzeća s područja Grada Zagreba.

Kako je točno došlo do krađe i na koji način je WC ukraden, ne znaju ni u policiji.

-Način izvršenja samog kaznenog je nepoznat s obzirom na dugi vremenski period, to je prva stvar, a druga stvar je što je netko najvjerojatnije došao i utovario ga. A, sada na koji način, to još nije utvrđeno. Inače, radi se o eko WC-u plavo-bijele boje. Šteta nastala kaznenim djelom cijeni se na oko 6500 kuna, izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Policija je zabilježila i provalu u ograđeni voćnjak koji se nalazi u Velikoj Mlaki koja se dogodila u vremenskom periodu od 15. srpnja do 31. srpnja. Tamo je nepoznati počinitelj prišao drvenoj kućici koja se nalazi u voćnjaku, obio bravu i otvorio vrata te iz unutrašnjosti izvršio krađu jedne plinske boce i starinske vage za vaganje voća.

Šteta nastala ovim kaznenim djelom cijeni se na oko 3000 kuna.

U proteklih sedam dana, od 22. srpnja do 2. kolovoza, na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je 27 raznoraznih događaja.

Što se tiče kaznenih djela zabilježeno je njih devet od kojih se četiri progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju pet kaznenih djela progon predviđen privatnom tužbom.

U proteklih sedam dana bilo je i šest prekršaja nasilja u obitelji te sedam prometnih nesreća.

Ivica Galovic/PIXSELL

Podijeli