Novosti Sport Događanja

Turci dolaze po Miyu, očekuje se rekordni milijunski transfer

13.08.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odlično su otvorili novu sezonu, upisali su pobjede nad Osijekom i Rijekom te su trenutno na četvrtoj poziciji ljestvice sa sedam bodova, tri manje od vodećeg Dinama, koji im je jedini nanio poraz u ova prva četiri kola.

I da je trener Jakirović u prvom kolu protiv Intera nije imao problema s ozljedama ključnih igrača sigurno bi i učinak bio još bolji.

No, u Gorici 'ne spavaju', svjesni su kako prijelazni rok traje do kraja kolovoza i kako još uvijek ima dovoljno vremena za kvalitetna pojačanja, ali i unosne izlazne transfere.

Reprezentativac Ugande Farouk Miya, mladi tek 21-godišnji ofenzivac, koji je svoju kvalitetu i veliki potencijal potvrdio kroz prošlosezonske prvoligaške nastupe, ali i nedavno na Afričkom kupu nacija, sigurno je jedan od najvrjednijih eksponata.

Uprava Gorice ovih je dana odbila nekoliko ponuda iz Francuske i Belgije, koje nisu bile zadovoljavajuće za klub i igrača, a u utorak na Gradski stadion stiže ozbiljno izaslanstvo iz jednog turskog kluba na pregovore za transfer Miye.

Prema neslužbenim informacijama cijena je tri milijuna eura, što bi ujedno bio i klupski rekord.

Nigerijca Atiemwen ove je zime prodan u Dinamo za nešto više od dva i pol milijuna eura!

Sportski direktor Nikoličius ne miruje ni po pitanju dolazaka, a u narednih par dana u Goricu bi trebao stići 'kapitalac', reprezentativac jedne skandinavske zemlje.

Ovog ljeta konkurenciju su u klubu, između ostalih, osnažili stoperi Maks Juraj Ćelić, Nizozemac Matthew Steenvoorden, desni bek Patrik Periša, mladi veznjak Hrvoje Babec, a očekuje se još dolazak 'plemenitog' veznog igrača, koji bi trebao biti pravo pojačanje i koji će nadomjestiti eventualni odlazak Farouka Miye.

Gorica u idućem prvenstvenom kolu, u nedjelju na Poljudu, gostuje kod splitskog Hajduka, kojeg je prošle sezone dva puta dobila i dva puta odigrala neriješeno.

 

Podijeli