Bivši švedski reprezentativac pojačao redove HNK Gorice

Novim igračem goričkog prvoligaša postao je Jiloan Hamad
69037897_2427315824019373_3720824726524788736_n

Dva dana nakon pobjede nad Rijekom, iz Plavih salona odjeknula je nova senzacionalna vijest. Dugo je trener Sergej Jakirović, spominjao kako mu je potreban ofenzivni vezni igrač. Njegovi vapaji su uslišeni, jer sportski direktor Mindaugas Nikoličius koji vuče sve sportske niti, dogovorio je novi transfer. Novim igračem Gorice postao je 28-godišnji Jiloan Hamad.

Tijekom dosadašnje karijere igrao je za švedske klubove BK Forward, Malmö FF i Hammarby, kao i za njemački Hoffenheim, belgijski Standard Liege i korejski Incheon United. Nakon što je raskinuo ugovor u Južnoj Koreji, u HNK Goricu stiže kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dvije godine.

-Presretan sam što sam ovdje, što sam postao dio HNK Gorice. Ovo mi je velika prilika i nadam se da će naša suradnja biti uspješna, na obostrano zadovoljstvo- rekao je Hamad, koji će u Gorici nositi dres s brojem sedam, kojeg je donedavno imao promašena akvizicija iz Rumunjske, Ronaldo Deaconu.

Hamad je bivši mladi reprezentativac Švedske, jedno vrijeme bio je i kapetan švedske U-21 reprezentacije, a skupio je i osam nastupa za švedsku A selekciju u prijateljskim utakmicama. Kako je rođen u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, od roditelja Iračana, dobio je pozive i da nastupa za azerbajdžansku te iransku reprezentaciju. Azerbajdžan je odbio, a irački poziv je prihvatio i trenutno čeka odobrenje FIFE.

Treninzima se priključuje odmah, a pravo nastupa za svoju novu momčad trebao bi steći do sljedećega kola.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija