Novosti Sport Događanja

'Irački lav' pojačao Goricu: Ovo mi je velika prilika!

14.08.2019. / Damir Žbulj

Kako su od početka prijelaznog roka iz HNK Gorica i najavljivali, angažirali su ofenzivnog veznjaka koji bi u HNL-u trebao 'raditi razliku' i koji bi trebao biti pravo pojačanje za već sada izvrsnu momčad Sergeja Jakirovića.

U svlačionicu Gradskog stadiona stigao je 28-godišnji Jiloan Hamad, bivši švedski reprezentativac, koji čeka službenu potvrdu Fife kako bi mogao nastupati za domovinu svojih roditelja, Irak.

Hamad je kurdskog porijekla, rođen u azerbajdžanskom Bakuu, gdje su njegovi otac i majka stigli kao izbjeglice.

Preko Turkmenistana i Rusije stigao je u Švedsku, a svoju nogometnu karijeru započeo je u BK Forward u Örebru. Dubok trag ostavio je u Malmöu, gdje je u pet godina upisao 127 nastupa i postigao 28 golova, osvojio dva naslova prvaka, Superkup te titulu najboljeg veznog igrača švedskog prvenstva.

Bio je član i njemačkog Hoffenheima, belgijskog Standard Liegea, vratio se u veljači 2017. u Švedsku, u Hammarby IF, a početkom ove godine stigao je u Južnu Koreju, gdje je potpisao za Incheon United. Krajem srpnja raskinuo je ugovor i u Goricu dolazi kao slobodan igrač.

Tijekom karijere je ukupno u švedskoj ligi upisao 181 nastup te zabio 38 pogodaka i upisao 37 asistencija. 

Potpisao je na dvije godine, a na leđima će imati broj sedam. Vjerujemo kako će ostaviti bolji dojam od rumunjskog Ronalda, koji je prije njega nosio 'sedmicu'...

"Presretan sam što sam ovdje, što sam postao dio HNK Gorice. Ovo mi je velika prilika i nadam se da će naša suradnja biti uspješna, na obostrano zadovoljstvo", rekao je na predstavljanju 'irački lav', kako ga na društvenim mrežama zovu navijači.

Hamad je bivši mladi reprezentativac Švedske, prošao je njihove sve dobne kategorije, jedno vrijeme bio je i kapetan U-21 reprezentacije, a skupio je i osam nastupa za švedsku A selekciju u prijateljskim utakmicama.

Jakirovićevim treninzima će se odmah priključiti, a pravo nastupa trebao bi dobiti do šestog kola, kad na Gradski stadion dolazi Istra 1961 pod vodstvom Velikogoričanina Ivana Preleca.

Idući nastup Goričani imaju u nedjelju na Poljudu kod Hajduka.

Podijeli