Home Crna Kronika Biciklistica zapela za automobil i ozlijedila se

Biciklistica zapela za automobil i ozlijedila se

Apel: vozači često zaboravljaju da Zagrebačka ulica nije jednosmjerna za bicikliste te često zaboravljaju pogledati na obje strane prije skretanja u lijevo stoga pripazite na bicikliste.

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2019.

Stiže još jedna loša vijest sa goričkih prometnica. Kako doznajemo od očevica do nezgode je došlo kada se biciklistica koja je dolazila s zapadne strane Zagrebačke ulice (od groblja)  penjala na nogostup i prilikom penjanja pedalom zahvatila prednji dio automobila koji se nije kretao. Automobil se nije kretao.

Na mjesto nezgode došla je i hitna pomoć. Kako doznajemo, biciklistica nije teško ozlijeđeno.

No, od očevidaca stiže i jedan apel. Naime, vozači zaboravljaju da Zagrebačka ulica nije jednosmjerna za bicikliste te često zaboravljaju pogledati na obje strane prije skretanja u lijevo.

“Nisam vidjela točan udarac/sudar i ne mogu tvrdit koja je kriva. Cura je okej, al poanta je u tome da auti kad izlaze is sporednih ulica i dvorišta na Zagrebačku uopće ne gledaju lijevo. Svaki dan se vozim biciklističkom i 90% vozača uopće ne obraća pozornost na desnu stranu odnosno ne gleda jel im ide biciklist. Probajte se provozat jednom i uvjerit ćete se. Ja se recimo s klincima baš zbog toga uopće ne usudim vozit po biciklističkoj”, rekla je uzrujana čitateljica.