Novosti Sport Događanja

Policija kaznila neodgovorne bicikliste, po džepu dobili i vozači parkirani na biciklističku stazu

26.08.2019. / Petar Brnada

Tijekom proteklog petka i subote velikogorička policija provela je preventivnu – represivnu akciju „Nadzor vozača mopeda, motocikala i bicikla“ za vrijeme koje su zbog nepridržavanja prometnih pravila kaznili nekoliko biciklista, ali i neopreznih vozača automobila.

Naime, zbog nekorištenja biciklističke trake na onim prometnicama u gradu gdje ista postoji, kažnjena su tri biciklista, dok je zbog prekršaja parkiranja na biciklističkoj stazi, čime se uvelike povećava opasnost na cesti za bicikliste, kažnjeno četvero vozača.

-Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom  provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi- priopćili su iz PP Velika Gorica.            

Podijeli