Novosti Sport Događanja

Sve misli usmjerene na 'utakmicu sezone' kod Dinama u Predavcu

26.08.2019. / Damir Žbulj

Nakon osvajanja Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije protiv Gorice i zasluženo velikog slavlja nakon udaraca s bijele točke, nogometaši Kurilovca nisu imali dovoljno energije da slome otpor Ponikvi na otvaranju 3. HNL Središte.

Završilo je bez pobjednika, ali i postignutih golova (0:0) i gosti iz Zagreba na kraju su bili izuzetno sretni što su uzeli bod kod jako dobre ekipe Perice Vidaka.

Kurilovčani su kontrolirali dvoboj, imali premoćno posjed lopte u svojim nogama, ali nisu znali i mogli konkretizirati svoju terensku nadmoć.

Najveća prigoda domaćih bila je kad je Matej Kelava iz slobodnog udarca uzdrmao gredu...

NK KURILOVEC: Luka Bogović, Mijo Šarić (Čurek 77'), Matej Kelava, Luka Povoljnjak, Maksi Slunjski (Sedlaček 52'), Luka Mandura, Juraj Spudić, Marin Matoš, Mislav Čunčić, Ivan Rajić, Jakov Karabatić. Trener: Perica Vidak.

SPEKTAKL KOD DINAMA

Idući suparnik Vidakovoj momčadi je četvrtoligaš Dinamo Predavac, u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Veliki je to izazov za Kurilovčane, koji će imati imperativ pobjede kako bi turopoljski ljubitelji nogometa ponovno na Udarniku gledali respektabilnog suparnika, baš kao što je lani u Kurilovcu u šesnaestini finala Kupa gostovao koprivnički Slaven Belupo.

Predavac je naselje u neposrednoj blizini Bjelovara, a svoje utakmice igra na terenu 'Brana'. Na otvaranju 4. HNL (Bjelovar - Koprivnica - Virovitica) Dinamovci su na poluvremenu doma gubili 0:2 od Tehnike iz Koprivnice, no, u nastavku su velikim preokretom i golovima Lucasa Fernandesa, Ivana Orača iz penala te autogolom gostiju uzeli sva tri boda.

Dvoboj s Kurilovcem za njih je 'utakmica sezone' i našeg trećeligaša u srijedu sigurno ne očekuje lagani posao protiv neugodnog i izuzetno motiviranog suparnika.

U drugom kolu 3. HNL - Središte na rasproedu je gostovanje kod Gaja iz Mača, koji svoje utakmice trenutno igra u Krapini.

 

 

Podijeli