slatina pokupska

Djeca stradala u kombiju su bolje, za vozačem se i dalje traga

26.08.2019 u 10:19

Bionic
Reading

Djeca migranata stradala u kombiju u Slatini Pokupskoj u nedjelju, danas su bolje i očekuje se da će biti pušteni iz sisačke bolnice. Za vozačem kombija se i dalje traga

'Na graničnom prijelazu Bajakovo zadržane su tri osobe koje dovodimo u vezu krijumčarenjem migranata i događajem kod Slatine Pokupske', objavila je policija u nedjelju navečer. Među njima, međutim, nije vozač kombija u kojemu je bilo 11 migranata. Za njim policija intenzivno traga i danas, javlja N1.

U nedjelju oko 3 sata iza ponoći, u mjestu Slatina Pokupska, policija je u pokušala zaustaviti kombi vozilo njemačkih registracijskih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavljalo. Vozač je ubrzao i uslijed toga slijetio u rijeku Kupu.

Vozač je iskočio i pobjegao prema minski sumnjivom području, a kombi ostavio da tone. Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Spašeno je 11 migranata. Na mjestu događaja preminula je žena, majka četvero djece koja su smještena u sisačku bolnicu. Uz njih je otac, koji je također bio u kombiju.

Djeca koja su primljena u lošem stanju, kako se doznaje u sisačkoj bolnici su bolje, i očekuje se da će danas biti puštena.