Nagrada za najkreativiniju fotografiju Tjedna seoskog turizma Zagrebačke županije

Od 2. do 8. rujna u Zagrebačkoj županiji održava se manifestacija „Idemo na selo –Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije“, a svi posjetitelji imaju priliku sudjelovati u foto natječaju i osvojiti bogate nagrade.

Naime, svi oni koji ovog tjedna posjete poljoprivredna gospodarstva koja su uključena u projekt i objave fotografiju koja sadrži neki od vizualnih identiteta projekta Idemo na selo (okvir za slikanje, letci, majice i sl.) na Facebooku ili Instagramu te fotografije označe s @idemonaselo i hashtagom #idemo_selo sudjeluju u natječaju za najkreativniju fotografiju tjedna seoskog turizma Zagrebačke županije.

Najkreativniju fotografiju izabrat će stručni ocjenjivački žiri sastavljen od predstavnika Zagrebačke županije koja je najveći pokrovitelj i nositelja projekta Idemo na selo  - Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Dodjeljuju se tri nagrade: prva nagrada - vikend na selu za dvije osobe;  druga - paket domaćih proizvoda; i treća - paket buteljiranih vina sudionika manifestacije. 

Imena dobitnica i dobitnika bit će objavljena do 20. rujna 2019.

U manifestaciji sudjeluje 11 poljoprivrednih gospodarstva Zagrebačke županije koja se bave seoskim turizmom i to iz: Jastrebarskog (Seosko gospodarstvo Ciban, Vinogradarska kuća Braje i Vinarija Jagunić ), Svetog Ivana Zeline (Vina Kos, Vina Kos – Jurišić i Ljubekov gaj), Samobora (Etno kuća pod Okićem i  Mlin iz bajke), Ivanić-Grada (Seoski turizam Kezele), Kloštar-Ivanića (Ladanj kod strica) i Žumberka (Seljačko gospodarstvo Podžumberak).  

U cilju popularizacije seoskog turizma, boravka na selu i domaćih proizvoda, tijekom Tjedna seoskog turizma nudi se popust od 30% na odabrane proizvode i usluge i to: noćenja na selu (Seosko gospodarstvo Ciban, Etno kuća pod Okićem, Ladanj kod strica i Seoski turizam Kezele), degustacije vina (Vina Kos, Vina Kos-Jurišić, Vinogradarska kuća Braje, Vinarija Jagunić  i Mlin iz Bajke), kulinarske radionice Tradicionalna Žumberačka kuhinja (Seljačko domaćinstvo Podžumberak  - uz upotrebu vlastitih, netom ubranih namirnica iz vlastitog eko uzgoja), vlastite proizvode (Mlin iz bajke - brašno, vina i likeri i Ljubekov gaj – vino) i najam prostora za prigodna druženja i sportske aktivnosti (Etno kuća pod Okićem). Ostali proizvodi i usluge nude se po redovnim uvjetima.

Više informacija dostupno je na https://idemonaselo.hr/.