Foto: Vitomir Štuban

Na startu nove sezone ždrijeb je odlučio igranje susjednih klubova Mraclina protiv Bune. Kako to  biva kada igraju susjedi bilo je puno naboja i nervoze među igračima, rastrgana igra na terenu. Sudac Tihomir Čunčić podijelio je čak 10 žutih kartona – 4 domaćim i 6 gostujućim igračima. U 24. minuti utakmice domaći navijači GPP-ovci upalili su 24 baklje za “svog” Ivana Galekovića, vatrogasca preminulog na intervenciji. Pokojni Ivan bio je dijete kluba, igrač od najmlađih kategorija do seniora, a u zadnje vrijeme strastveni navijač mraclinskog kluba.    Početak igre kasnio je petnaest minuta na zahtjev gostiju. Momčad Bune je dvadesetak minuta igrala sa igračem manje u polju. Izgleda da je to bila njihova prednost jer već u 15. minuti sijevnula je kontra preko Marka Kovačića. Njegov udarac vratar domaćih Sonny Dražić brani, odbija na noge Mateja Mikulina koji kažnjava nespremnu domaću obranu. U sam smiraj prve dionice dvoboja izgledalo je da će gosti na odmor sa vodstvom. Da ne bude tako pobrinuo se mraclinski napadač Juraj Cvetnić, u gužvi pred golom Bune iz ležećeg položaja iz neposredne blizine pogađa ispod ruku Antonija Raka u mrežu. Mraclin je do pobjede došao iz kaznenog udarca u 84. minuti. Prethodno je mladi domaći igrač Petar Bartolić bio srušen u gostujućem kaznenom prostoru. Iskusni Matej Čičak iz bijele točke bio je precizan za pobjedu Mraclina kontra susjeda iz Bune.

MRACLIN – BUNA 2:1

Mraclin. SRC Nova graba. Gledatelja 130.
Sudac: Čunčić. Pomoćnici: Merkaš i Bratković.

STRIJELCI: 0:1 – Mikulin (15), 1:1 – J. Cvetnić (45), 2:1 – Čičak (84 – 11 m).

MRACLIN: Dražić, M. Kos, J. Domitrović, Babić, Desput (od 90. Đurašin), J. Dolibašić, Onić, J. Cvetnić (od 86. Ćevid), Starčević (od 46. Guduraš), Jurić (od 46. Bartolić), Augustić (od 75. Čičak). Trener: Marko Pancirov.

BUNA: A. Rak (od 46. F. Rak), Mrkonjić, Kovačić, Cavrić, Mikulin, Huđber, Muža (od 46. Lučan), Škojc, Rovišan, Šebek. Trener: Danijel Škojc.

Foto-galerija: Vitomir Štuban