Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Policija o slučaju Škaro: Istraživanje provedeno sukladno zakonu i pravilima struke

Damir Škaro
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
06.09.2019.
u 16:01

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i aktualnom predsjedniku Autokluba Siget zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Zagrebačka policija u petak je ustvrdila da je istraživanje silovanja za koje je osumnjičen Damira Škare provedeno sukladno zakonu i pravilima struke, odgovarajući predsjedniku saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je od MUP-a zatražio očitovanje o eventualnim policijskim propustima u tom slučaju.

"Vezano uz provođenje kriminalističkog istraživanja po čijem dovršetku je osumnjičeni muškarac, uz posebno izvješće, predan Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, obavještavamo Vas da je navedeno kriminalističko istraživanje u potpunosti provedeno sukladno pravilima struke te uz poštivanje zakonskih propisa i rokova", odgovaraju u zagrebačkoj policiji.

Dodaju da je prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja žrtva upoznata s pravima koja joj pripadaju te je učinjeno sve što je bilo potrebno kako bi se istraživanje uspješno dovršilo, a osumnjičena osoba dovela pred nadležna pravosudna tijela.

"S obzirom na zakonske propise o tajnosti izvida nismo u mogućnosti detalje podijeliti s javnosti, ali ćemo Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, s obzirom na njegov zahtjev, izvijestiti o svemu poduzetom", kažu u policiji.

Predsjednik Odbora Ranko Ostojić ranije je priopćio da je od MUP-a zatražio "poduzimanje svih radnji iz svojih nadležnosti te dostavu očitovanja na okolnosti eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika po prijavi protiv Damira Škare u zaštiti moguće žrtve kaznenog djela".

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i aktualnom predsjedniku Autokluba Siget zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Prema neslužbenim podacima tužiteljstvo, koje je nakon ispitivanja zatražilo pritvaranje, strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene među kojima su i zaposlenice koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarac koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama dobila Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.

Komentara 4

DU
Deleted user
16:48 06.09.2019.

U situaciji kada je osumnjićeni za silovanje (teško kazneno djelo) očito obavješten iz redova policije i omogućeno mu je da čak i ucjenjuje i prijeti oštećenoj , ministar je trenutno MORAO suspendirati zapovjednika policijske postaje, njegovog zamjenika , šefa operativnog dežurstva... Ako već zapovjednik nije reagirao prema svojim podređenima, a morao je, mora biti trenutno smjenjen kao i cijela ekipa koja je bila uključena u obradu prijavljenog silovanja i pomaganju osumnjičenom da pobjegne iz zemlje. S obzirom da su nakon prijave doktorice prijetili oštečenoj, nudili joj i mito u zatvoru bi svakako trebao sjediti i "zajednički prijatelj" koji je nudio 80.000€ mita. Na žalost , ovo je slika nesposobnosti vlade i njenog predsjednika koji očito nije dorastao poziciji i situaciji i okružen je nesposobnjakovićima i uvlakačima... Kazneno djelo se može počiniti činjenjem , ali i nečinjenjem pa se nadam da će i neki ministar foteljiom platiti ovu farsu .. Očito je uključeno i odvjetništvo i pravosuđe jer "spominjanje nečije dijece" je pretnja za koju ni trebao netko dobiti barem 2 godine zatvora.. Eto prilike za Babe i druge feminističke skupine da se izbore za prava žena, ali Plenković je na žalost propustio riješiti stvar kako to rješavaju prave vođe. Orban bi to tako skršio da bi se samo "pušilo", a Plenković na žalost nije, niti će ikad ni biti, niti O od Orbana... Na žalost, izgleda da nas baš mora tuđin čizmom gaziti da bi u ovoj državi bilo reda , napredka i budućnosti..

DR
Drass79
17:57 06.09.2019.

Policija Škaru nije uspjela kontaktirati 13 dana,al on je isti dan kad je žrtva prijavila, istoj slao poruke i odma otišao u Bosnu...

BA
bakulušić
17:46 06.09.2019.

Ostade Ostojić bez bodova i mora čekati neku novu priliku. Vidim da komentator "kosnik" zna nešto više pa bi bilo dobro da ga policija malo propita otkud mu informacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije