Općina Klinča Sela proslavila svoj dan

Gradnja školske-sportske dvorane, za što je ishođena građevinska dozvola, i gradnja dječjeg vrtića, za što se projekti pripremaju, prioriteti su općine Klinča Sela u narednom, kratkoročnom razdoblju. 
Na svečanoj sjednice Općinskoga vijeća, u prigodi dana ove općine, načelnik Miljenko Vučković također je rekao da se kroz naredne dvije godine očekuje i početak gradnje nadvožnjaka u Donjoj i Gornjoj Zdenčini, a u tijeku je i projektiranje logističkoga centra u Gospodarskoj zoni Donja Zdenčina, u kojemu bi radilo 400 radnika. 
- Počela je i gradnja pristupne ceste za gospodarsku zonu Kupinec, a projektira se i pristupna cesta do gospodarske zone Klinča Sela - rekao je načelnik. Govorio je i o povećanju izdvajanja za gradnju i održavanje komunalne infrastrukture, rekavši da se nekoliko projekata financiralo iz fondova EU. 
- Ukupan iznos realiziranih i projekata u tijeku iznosi 9 milijuna kuna - rekao je Vučković. Naglasio je da, unatoč negativnim hrvatskim trendovima, broj stanovnika u općini Klinča Sela raste. 
Ispred Županije sjednici je prisustvovao predsjednik Skupštine Damir Mikuljan. Rekao je da je u dijelu projekata realiziranih u ovoj općini sudjelovala i Županija.
- Išli smo 'ruku pod ruku'. Za potrebe stanovnika Klinča Sela izdvojili smo dosad oko 23,3 milijuna kuna, od čega samo za školstvo 14,4 milijuna. Pred nama je nova zajednička zadaća - gradnja školske-sportske dvorane. Dokumentacija je izrađena, građevinska dozvola ishođena i to je još jedan projekt kojega ćemo uspješno realizirati - rekao je Mikuljan. Čestitao je općinskome vodstvu što se sredstva za razvoj povlače i iz europskih fondova te podsjetio da je Zagrebačka županija, prema podacima MUP-a, najsigurnija županija u RH. 
- Upravo je sigurnost temeljna pretpostavka za razvoj i gospodarski prosperitet - rekao je Mikuljan. 
Dan općine prisutnima su također čestitali načelnik Rugvice Mato Čičak, saborski zastupnik Davor Ivo Stier i, ispred predsjednika sabora RH, saborski zastupnik Ivan Ćelić.
Nagrada općine za životno djelo dodijeljena je Vinku Bašiću i posthumno Slavku Klepcu, Nagradu općine za 2018. primili su Branko Maretić, Ladislav Razum i Josip Jemić, općinsko priznanje dodijeljeno je Ivanu Maretiću, Viktoriji Ječić i Malonogometnom klubu Goli Vrh, a zahvalnica općine Marijanu Topolku, Nevenki Carin i Stjepanu Vrbaniću.