Novosti Sport Događanja

Zazvonilo školsko zvono! U školu jutros prvi puta krenulo 675 prvašića

09.09.2019. / Petar Brnada

Zvonjava školskog zvona koja je jutros proparala školske hodnike službeno je označila početak nove školske godine za oko osam tisuća velikogoričkih školaraca.

Naime, danas je u školu prvi puta krenulo 675 učenika prvih razreda koji su se tako uklopili u brojku od gotovo 6000 goričkih osnovnoškolaca. Za njihovu sigurnost na putu do škole ovaj tjedan na raskrižjima brinu pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Kako bi prvi dan škole bili uz svoje mališane zaposlenici gradskih ustanova i poduzeća, a koji su roditelji đaka prva, dobili su slobodan dan. Na svečanoj priredbi u školi Nikole Hribara danas je bio zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar, dok je njegov kolega Ervin Kolarec ispratio prvašiće u OŠ Jurja Habdelića.

-Naš grad je prijatelj djece i željeli smo omogućiti da najvažniji dan u početku njihovog obrazovanja provedu sa svojim djetetom. Školarce su danas dočekale uređene i obnovljene škole kao i besplatni udžbenici i radne bilježnice na klupama. Svima želim uspješnu i sretnu školsku godinu punu znanja, smijeha i novih prijateljstava- poručili su iz čelništva Grada Velika Gorica.

Također, uz osnovnoškolce, danas je u školske klupe zasjelo i oko 2000 tisuće goričkih srednjoškolaca koji tako kreću u nove školske izazove i iskušenja.

Galerija slika

Zazvonilo školsko zvono! U školu jutros prvi puta krenulo 675 prvašića Zazvonilo školsko zvono! U školu jutros prvi puta krenulo 675 prvašića Zazvonilo školsko zvono! U školu jutros prvi puta krenulo 675 prvašića Zazvonilo školsko zvono! U školu jutros prvi puta krenulo 675 prvašića Zazvonilo školsko zvono! U školu jutros prvi puta krenulo 675 prvašića Zazvonilo školsko zvono! U školu jutros prvi puta krenulo 675 prvašića

Podijeli