Novosti Sport Događanja

Sve je spremno za 7. posavljačko-turopoljsko sijelo u Kosnici

10.09.2019. / Juraj Odrčić

U organizaciji Udruge Turopoljska tradicija, priprema se 7. po redu posavljačko-turopoljsko sijelo koje će se održati u subotu, 14. rujna, u Kosnici na nogometnom igralištu s početkom u 18:00 sati.

Sijelo će biti isprepleteno kulturnom tradicijom i baštinom Posavine i Turopolja kroz glazbu i ples. Iznimno bogat kulturno zabavni program predstaviti će KUD-ovi HSPD Lipa Kosnica, KUD Žepče Zagreb, KUD Ščitarjevo, KUD Derventsko kolo, KUD Izvorni običaji Zagreb, Zavičajni klub Žeravac Slavonski Brod te Društvo žena Pleso.

Osim kulturno umjetničkih društava na ovogodišnjem sijelu nastupiti će i Ivan Bedeković, kosnički glazbenik sa nekoliko pjesmama Turopolja te Drago Mamić i Josip Tadić sa nekoliko izvornih pjesama Posavljaka.

Osim glazbe pjesme i plesa, na ovom sijelu posjetitelji će moći degustirati i stara jela Posavljaka i Turopoljaca koje će naša društva pripremiti, poručuju iz Udruge Turopoljska tradicija. Naravno svega ovoga ne bi bilo da naš grad Velika Gorica te Mjesni Odbor Kosnica nisu pokrovitelji ove manifestacije.

Podijeli