Novosti Sport Događanja

Katastarska općina Kurilovec u postupku obnove

10.09.2019. / Petar Brnada

Općinski sud u Velikoj Gorici, odnosno njegov Zemljišnoknjižni odjel, uputio je obavijest o provođenju postupka sastavljanja zemljišnoknjižnih uložaka za katastarsku općinu Kurilovec Novi- zona III.

Kako navode sa suda, postupak sastavljanja zemljišnoknjižnih uložaka provest će se istodobno s izlaganjem na uvid prikupljenih katastarskih podataka te je započeo 2. rujna u zgradi Trg kralja Tomislava 37.

- Pozivaju se svi posjednici i osobe upisane u knjigu položenih ugovora i kartone zemljišta, te sve osobe koje smatraju da im pripada pravo koje bi trebalo upisati u zemljišnu knjigu da se odazovu pozivu na raspravu za sastavljanje zemljišnoknjižnih uložaka te da predoče sudu isprave iz kojih proizlazi da bi njihova prava trebala biti upisana u uloške zemljišne knjige koja se sastavlja- poručuju s Općinskog suda s naglaskom da će stranke u postupku o tome prethodno dobiti poštom pisani poziv na koji mole da se odazovete.

Nakon što se sastave svi ulošci nove zemljišne knjige u dijelu koji se obnavlja, bit će objavljen javni oglas te otvoren ispravni postupak, a sve osobe koje smatraju da bi trebalo u tu knjigu upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati neki upis ili njegov prvenstveni red, bit će pozvane da stave zemljišno-knjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upise, odnosno svoje prigovore postojećim upisima ili njihovu prvenstvenom redu u određenom roku (rok za ispravak). Dok ne istekne oglasom određen rok za prijave i prigovore neće se smatrati da su upisi u zemljišnu knjigu istiniti i potpuni.

Više možete pronaći OVDJE i OVDJE.

Podijeli