Novosti Sport Događanja

Pokupsko: Osnovnoškolcima stižu subvencije za školsku prehranu, a studentima za prijevoz

11.09.2019. / Petar Brnada

Općina Pokupsko subvencionirati će troškove prijevoza svim studentima, redovnim i izvanrednim, s prebivalištem na području Općine Pokupsko u iznosu od 100 kuna mjesečno, priopćili su danas iz Općine.

Kako pojašnjavaju, zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju podnosi se Općini Pokupsko, na posebnom obrascu, uz presliku osobne iskaznice i potvrde o upisu na visokoškolsku ustanovu, a obrazac zahtjeva možete pronaći OVDJE.

Uz subvenciju prijevoza studentima, Općina Pokupsko će u školskoj godini 2019./2020. subvencionirati i prehranu učenika osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Općine Pokupsko.

-Pravo na subvenciju imaju učenici iz domaćinstava koja imaju mjesečni prihod po članu manji od 1663,00 kune. Za ostvarivanje prava na subvenciju potrebno je, uz obrazac zahtjeva, Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Pokupsko dostaviti preslike osobnih iskaznica punoljetnih članova kućanstva, rodnih listova maloljetnih članova, te podatke o svim prihodima svih članova kućanstva, odnosno dokaz da punoljetni članovi nemaju prihoda- poručuju iz Općine.

Novčana pomoć iznosi 100 % troška prehrane, a uplaćivat će se direktno na račun osnovne škole. Obrazac zahtjeva za sufinanciranje prehrane učenika možete pronaći OVDJE.

Foto: Ilustracija

Podijeli