Novosti Sport Događanja

Dominacija mladih goričkih vatrogasaca na Županijskom: Kući se vratili sa šest od ukupno 12 pehara!

16.09.2019. / Petar Brnada

Protekli rujanski vikend itekako će ostati u pamćenju mladim pripadnicima Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice kao i njihovom vodstvu koji su se u vratili sa Županijskog natjecanja za pomladak i mladež održanog u Jastrebarskom.

Naime, mlade goričke vatrogasne snage kući su se vratili sa šest osvojenih pehara od ukupno njih 12, a uz to su još i tri ekipe mladeži od njih šest izborili državno natjecanje!

-Moraš biti jako ponosan kad si na čelu Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice, a vraćamo se sa 6 osvojenih pehara od ukupno 12,i kad od ukupno 6 ekipa mladeži 3 izbore državno natjecanje i to sa Županijskoga natjecanja za pomladak i mladež koje se održalo u Jastrebarskom. Ovom prilikom bi čestitao svim našim ekipama podmlatka i mladeži na uspjehu, a posebno voditeljima koji tu djecu uvježbavaju volonterski i usađuju im ljubav prema vatrogastvu- poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice, Dalibor Mrakovčić dodavši da ovi rezultati pokazuju da ne moramo brinuti o budućnosti Turopoljskog vatrogastva.

Što se tiče poretka, među muškim podmladkom od 44 ekipe, ekipa DVD-a Kurilovec osvojila je prvo mjesto, Kučani su ostali na također sjajnom petom mjestu dok je ekipa DVD-a Mraclin završila na 42 mjestu.

Među Podmladkom Žene sastavljenim od 23 ekipe, najboljima se pokazao DVD Staro Čiče dok su odmah iza njih, na drugom mjestu, ostale članice DVD Ribnica, a DVD-a Kuče na 13. mjestu. Pritom treba spomenuti da pomladak nema mogućnost plasmana na Državno natjecanje.

Među muškom Mladeži od 23 ekipe briljirali su DVD Ribnica (1. mjesto) i DVD Buševec (3. mjesto) koji su se tako plasirali na Državno natjecanje, a odličan rezultat polučili su iz članovi DVD-a Velika Buna koji su osvojili 11. mjesto.

Što se tiče Mladeži žena od 9 ekipa, tamo su najbolje bile članice DVD-a Ribnica koje su se prvim mjestom plasirale na Državno. Njihove kolegice iz DVD-a Novo Čiče osvojile su četvrto mjesto, DVD-a Kuče sedmo mjesto, a DVD-a Mraclin osmo mjesto.

-Ovi rezultati pokazuju nam da ne moramo brinuti o budućnosti Turopoljskog vatrogastva- ponosno je zaključio predsjednik Mrakovčić.

Podijeli