Novosti Sport Događanja

Hrvatska malonogometna reprezentacija u Odranskom Obrežu na pripremama za Socca Svjetsko prvenstvo

17.09.2019. / Damir Žbulj

Na terenu Dinama u Odranskom Obrežu hrvatska malonogometna reprezentacija krenula je s pripremama za nadolazeće Socca Svjetsko prvenstvo, koje će se na grčkoj Kreti igrati od 12. do 20. listopada.

Hrvatski amaterski malonogometaši pod vodstvom izbornika Dina Kovača lani su u portugalskom Lisabonu zaustavljeni u osmini finala i ove godine marljivo treniraju kako bi napravili i koji korak više na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

U Ateni je krajem kolovoza pod okriljem Svjetske malonogometne federacije (International Socca Federation) održan ždrijeb malonogometnog Socca Svjetskog prvenstva, na kojem će nastupiti čak 40 zemalja. Hrvatska je smještena u atraktivnu skupinu B, u kojoj su još Brazil, Kolumbija, Turska i Alžir.

”Mislim da je bilo i lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali nama je prvi cilj prolazak u osminu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe. Brazil sam gledao prošle godine na Svjetskom prvenstvu i bio je stvarno dobar. Igrali su atraktivan mali nogomet s tzv. ‘brazilskim štihom’. Turska se lani našla u jakoj grupi. Pokazali su da znaju igrati mali nogomet, ali kad god se lomilo, okrenulo se protiv njih. Kolumbija i Alžir ove godine po prvi puta nastupaju tako da su nam oni nepoznanica, ali i s njima moramo biti oprezni. Naučili smo to iz grešaka s prošlogodišnjeg prvenstva”, analizirao je suparnike hrvatski izbornik.

Socca malonogometna reprezentacija odigrala je i prvu pripremnu utakmicu i na gostovanju u Budimpešti kod Mađarske doživjela 4:2 poraz.

Dvoboj se igrao dva puta po 30 minuta, umjesto standardnih 20 minuta, kako bi reprezentacije mogle isprobati više taktičkih zamisli. Golove za Hrvatsku postigao je kapetan Dino Škibola.

Idući suparnik Hrvatima bit će Slovenija.

Prvo izdanje Socca Svjetskog prvenstva u malom nogometu održano je prošle godine na centralnom trgu u Lisabonu, a naši reprezentativci poraženi su u osmini finala od finalista Poljske tek nakon raspucavanja tzv. Socca penala. Ipak, hrvatski malonogometaši mogu se pohvaliti s činjenicom kako su jedina reprezentacija koja je u Portugalu uspjela pobijediti Njemačku, aktualne svjetske prvake.

Ove godine ciljevi su svakako puno veći...

Sve utakmice naše reprezentacije s Krete na Socca Svjetskom prvenstvu moći ćete pratiti u programu HNTV-a

Galerija slika

Hrvatska malonogometna reprezentacija u Odranskom Obrežu na pripremama za Socca Svjetsko prvenstvo Hrvatska malonogometna reprezentacija u Odranskom Obrežu na pripremama za Socca Svjetsko prvenstvo Hrvatska malonogometna reprezentacija u Odranskom Obrežu na pripremama za Socca Svjetsko prvenstvo

Podijeli